Gemeente Nieuwegein

Inspraak op voorontwerp bestemmingsplan Lekboulevard-Hoog Zandveld

Het college van Nieuwegein heeft het voorontwerp bestemmingsplan Lekboulevard-Hoog Zandveld Centrum (LHZC) vrijgegeven voor inspraak. De inspraakperiode (ex artikel 10 WRO) loopt van 10 november tot en met 21 december 2005. Het voorontwerp bestemmingsplan LHZC en relevante stukken liggen vanaf 10 november 2005 ter inzage bij het loket Bouwen en Wonen in de stadswinkel van de gemeente aan de Martinbaan 2 in Nieuwegein. Daarnaast wordt het voorontwerp bestemmingsplan LHZC vanaf 10 november 2005 ter informatie neergelegd in het informatiecentrum van het gemeentehuis, in buurtcentrum De spil en in de bibliotheek Zuid. Op maandag 28 november van 20.00 tot 22.00 uur wordt in kerkelijk centrum De Rank aan de Lupinestraat een inspraak- en informatieavond georganiseerd. Inspraakreacties moeten uiterlijk op 21 december 2005 bij de gemeente binnen zijn.

In een bestemmingsplan wordt juridisch vastgelegd welke functies waar in de wijk/stad mogen komen. Voorbeelden van bestemmingen zijn wonen, kantoren, culturele voorzieningen, parkeren, openbare ruimte, infrastructuur, etc. Daarnaast worden randvoorwaarden vastgelegd voor bijvoorbeeld maximale bouwhoogten en milieuaspecten. Het voorontwerp bestemmingsplan LHZC betreft het gebied waarop de planontwikkeling van het project Lekboulevard - Hoog Zandveld betrekking heeft. Globaal wordt het gebied begrensd door de Lekdijk, de Jachtmonde, Zandveldseweg, Lotusplantsoen, Lupinestraat en het Witte Huis.

In het voorontwerp bestemmingsplan LHZC wordt het door het gemeentebestuur vastgestelde Stedenbouwkundig Plan voor Lekboulevard-Hoog Zandveld juridisch mogelijk gemaakt. In het Stedenbouwkundig Plan staat zeer gedetailleerd beschreven welke veranderingen het plangebied in de loop van de komende jaren moet ondergaan. Onder meer welke gebouwen gesloopt moeten worden en waar op welke wijze nieuwe woningen en voorzieningen gerealiseerd moeten worden. Zoals bijvoorbeeld het woonzorgdienstencentrum, de brede school en het winkelcentrum. Het stedenbouwkundig plan geeft ook aan hoe de infrastructuur moet worden aangepast en de kwaliteitsverbetering die de openbare ruimte moet krijgen.

Na 21 december worden de inspraakreacties verwerkt en beantwoord. Het college neemt een besluit over de eventuele wijzigingsvoorstellen. Vervolgens gaat het voorontwerp bestemmingsplan Lekboulevard-Hoog Zandveld voor advies naar de Provinciale Planologische Commissie (PPC). Daarna wordt het ontwerp- bestemmingsplan opgesteld. Op het ontwerp bestemmingsplan kunnen nog zienswijzen worden ingediend. Na verwerking van de zienswijzen neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingsplan. Wanneer de Provincie het bestemmingsplan goedkeurt, is het bestemmingsplan definitief. Op basis van het dit bestemmingsplan kunnen bouwaanvragen voor het project Lekboulevard-Hoog Zandveld worden beoordeeld.

Invoerdatum 10-11-2005