Gemeente Someren


Nieuwe straatverlichting

foto van wethouder Anja Thijs tijdens het geven van het officiële startsein De Somerense straatverlichting wordt gerenoveerd. Wethouder Anja Thijs heeft afgelopen dinsdag het officiële startsein gegeven voor het project waarbij oude masten worden verwijderd en nieuwe worden teruggeplaatst. De nieuwe masten voldoen aan de huidige eisen. Ze zijn lager en hebben wit licht in plaats van geel. Door de witte verlichting zijn kleuren beter te herkennen, wat de sociale veiligheid ten goede komt.

In totaal staan er in de gemeente zon 3.000 lichtmasten. Dit jaar worden er 328 masten vervangen en er komen 66 nieuwe aansluitingen bij. Het totale project gaat meerdere jaren duren.

De gebieden die op dit moment worden vervangen zijn een gedeelte van Someren-Noord en een gedeelte van Someren-dorp. Het gedeelte in noord is de hoek Witvrouwenbergweg/Kanaalstraat/Ter Hofstadlaan.
In Someren dorp gaat het om het gebied tussen de Speelheuvelstraat/ Postelstraat en de Floreffestraat.

In de Vogelenzang en het gedeelte Witvrouwenbergweg (ter hoogte van Kanaalstraat) tot met de rotonde Lage Akkerweg worden alleen de armaturen vervangen. De masten worden in de nieuwe kleur geschilderd. Er komen in de Kanaalweg (fietspad richting Asten) nog enkele masten bij.

Volgend jaar wordt een ander gedeelte van de gemeente gerenoveerd.