Gemeente Den Helder

10-11-2005
Openbare kennisgevingen week 45
Bouwzaken

Ingediende bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een bouwvergunning ontvangen voor:

- Ravelijncenter 37, voor het wijzigen van het bedrijfspand (ontvangen 31 oktober 2005);

- IJsselmeerstraat (sportcomplex De Dogger), voor het plaatsen van een tijdelijke antennemast voor mobiele communicatie voor de duur van twee jaar (ontvangen 31 oktober 2005);

- Vogelzand 3201, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 31 oktober 2005);

- Hugo de Grootstraat 20, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 31 oktober 2005);

- Adam Schuurmanstraat 28, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 31 oktober 2005);

- Timorlaan 99, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 1 november 2005).
Het gaat hier om een bekendmaking als bedoeld in artikel 41 van de Woningwet. De bouwplannen zijn in behandeling en liggen mogelijk om advies bij verschillende afdelingen. Ze liggen dus niet ter inzage. Wenst u informatie over een van deze bouwplannen, maak dan eerst telefonisch een afspraak met het team Vergunningen van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoon (0223) 678623.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een bouwvergunning verleend voor:
- Drooghe Bol 1009A, voor het maken van een nooduitgang in de winkel (verzenddatum 26 oktober 2005);

- Willem Barentszstraat 25, voor het plaatsen van een dakkapel in het voor- en achtergeveldakvlak van de woning (verzenddatum 26 oktober 2005);

- Vogelzand 4207A voor het plaatsen van een dakkapel in het zijgeveldakvlak (zuid) van de woning (verzenddatum 26 oktober 2005);
- Joris van Spilbergenstraat 23, voor het verhogen van de kap en het plaatsen van een dakkapel in het voor- en achtergeveldakvlak van de woning (verzenddatum 26 oktober 2005).
Bent u door het verlenen van de bouwvergunningen rechtstreeks in uw belangen getroffen, dan kunt u binnen zes weken na de dag waarop de beslissing is toegezonden aan de aanvrager bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Doet u dit tijdig dan kunt u bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Alkmaar (Postbus 251, 1800 BG) schorsing van dit besluit aanvragen.

Bouwplannen/vrijstellingen
Burgemeester en wethouders hebben de volgende verzoeken om vrijstelling ontvangen:

1. Wierbalg 1152, voor de realisatie van een garage/berging;
2. Doggersvaart 27D, voor de realisatie van een loods;
3. Foreestweg 36, voor de realisatie van een woning. Burgemeester en wethouders kunnen hieraan alleen meewerken door het verlenen van vrijstelling:

- voor het verzoek 1 op grond van het bepaalde in artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening;

- voor de verzoeken 2 en 3 op grond van het bepaalde in artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
In verband hiermee liggen de verzoeken tot vrijstelling vanaf 14 november 2005 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen aan de Drs. F. Bijlweg 1. Gedurende deze termijn kunt u uw zienswijze over de aanvragen schriftelijk en mondeling kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met team Planontwikkeling van de afdeling RWO telefoon (0223) 678825.

Sloopvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een sloopvergunning verleend voor:
- Bevesierweg (Harssens Schiereiland), voor het verwijderen van diverse opstallen van het bedrijfsterrein, alsmede het slopen danwel verwijderen van diverse materialen, kolommen, wanden en kozijnen uit het bedrijfsgebouw;

- Zuidstraat 11 en 12, voor het (geheel) slopen van de panden.

Agenda welstandscommissie
De Welstandscommissie vergadert donderdag 17 november a.s. De agenda van de vergadering ligt de woensdagmiddag vóór de vergadering ter inzage bij de Klantenservice in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20.
N.B.: de welstandstoets is een van de facetten van de bouwplanbeoordeling. Behandeling van een bouwplan door de welstandscommissie houdt niet in dat reeds aan de overige toetsingscriteria is voldaan. Aan de behandeling in de vergadering van de welstandscommissie kunt u dan ook geen rechten ontlenen.

Ontwerp bestemmingsplan Oostoever 2004
Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat vanaf 11 november 2005 het ontwerp bestemmingsplan Oostoever 2004 en het bijbehorende ontwerp raadsbesluit gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt. Het bestemmingsplan voorziet in een actuele regeling voor de gebieden aan de Oostoeverweg. Het plangebied wordt begrensd door het Marine Haventerrein in het noorden, de Waddenzee in het oosten, de Rijksweg N250 in het westen en de gemeentegrens met de gemeente Anna Paulowna in het zuiden.
Het plangebied omvat het industriegebied Oostoever, wegen, vaarwegen, de boezem- en zeewering, een natuurgebied, locaties voor baggerstort en een tweetal woningen, met bij voorgaande gebieden behorende bouwwerken.
Het plan ligt gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de Klantenservice in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag, dinsdag en vrijdag tussen 8.00 en 14.00 uur, op woensdag tussen 8.00 en 15.30 en donderdag tussen 8.00 en 19.30.
Gedurende de inzagetermijn kunt u schriftelijk uw zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan met het daarbij behorende ontwerpbesluit kenbaar maken bij de Gemeenteraad van Den Helder, Postbus 1780 AA, Den Helder. U kunt ook mondeling uw zienswijze kenbaar maken. Wilt u hiervan gebruik maken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met een van de medewerkers van het team Planontwikkeling van de afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen, telefoon (0223) 678817.

Milieuzaken

Wet milieubeheer
Burgemeester en wethouders hebben op grond van artikel 8.41 van de Wet milieubeheer een melding ontvangen voor:

- Nieuwediep 34A4, voor de oprichting van een inrichting volgens het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer. De inrichting is bestemd als dansschool;

- Middenweg 176, voor de oprichting van een inrichting volgens het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer. De inrichting is bestemd als verkoopplaats van NS-vervoersbewijzen en tijdschriften. Tegen een melding op grond van artikel 8.41 van de Wet milieubeheer is geen beroep of bezwaar mogelijk. Wel kunt u burgemeester en wethouders verzoeken om handhavend op te treden als u van mening bent dat het bedrijf in plaats van een melding in te dienen, een vergunning had moeten aanvragen (artikel 18.14 Wet milieubeheer). Wilt u de melding inzien, maak dan eerst telefonisch een afspraak met het team Vergunningen van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoon (0223) 678628 of 678627.

Kapvergunning aanvraag
Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag ontvangen om een kapvergunning voor:

- J.A. Wentelstraat 3, voor het kappen van twee berken voor de woning;
- Reggestraat 38, voor het kappen van drie iepen naast de school;
- Heiligharn 242, voor het kappen van drie populieren, drie kastanjes en drie esdoorns voor het nog te bouwen, nieuwe gymnastieklokaal. Zienswijzen over de vergunningaanvragen kunt u voor 17 november a.s. schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Verleende kapvergunning
Burgemeester en wethouder hebben vergunning verleend voor:
- Timorlaan 45, voor het kappen van 1 populier. Tegen het verlenen kunnen belanghebbenden tot zes weken na publicatie van deze vergunning schriftelijk bezwaar indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA DEN HELDER. Wilt u de stukken inzien maak dan eerst telefonisch een afspraak met de heer P.L. Hijman van het team Vergunningen van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoon (0223) 678623.

Welzijn

Vergunningaanvraag peuterspeelzalen
Burgemeester en wethouders hebben een verzoek om een vergunning ontvangen voor de exploitatie van twee peuterspeelzalen. Op de vergunningaanvraag is de Verordening kwaliteit peuterspeelzalen 2005 van toepassing. Op basis van deze verordening kan de gevraagde vergunning worden verleend. Aan de verlening kunnen voorwaarden worden verbonden. De aanvraag en de bijbehorende stukken liggen tot 9 december 2005 ter inzage bij de Klantenservice in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag, dinsdag en vrijdag van 8.00 tot 14.00 uur, op woensdag van 8.00 tot 15.30 uur en op donderdag van 8.00 uur tot 19.30 uur.
Gedurende de inzagetermijn kunt u schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen. Uw zienswijze stuurt u naar gemeente Den Helder, ter attentie van de afdelingsmanager van de afdeling Onderwijs, Welzijn en Sport, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

DEN HELDER, 10 november 2005
mr. G.H. Faber, wnd. burgemeester
A.J. van den Berg, secretaris