Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht 10-11-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Bedreigen met mes

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een man aangehouden nadat hij bedreigingen had geuit naar een automobilist. Omstreeks 10.00 uur reed een 28-jarige automobilist op de Outputweg. Een 34-jarige automobilist uit Utrecht maakte volgens de 28-jarige een gevaarlijke manoeuvre waardoor hij stevig moest remmen. De 28-jarige claxonneerde naar de Utrechter. Op een gegeven moment stapte de Utrechter uit en bedreigde de man uit Rotterdam met een mes en sprak bedreigende taal uit. De Rotterdammer vluchtte weg uit zijn auto en kon zo erger voorkomen. De bedreiger reed op een gegeven moment weer weg. Na onderzoek kon de politie de Utrechter in de omgeving aanhouden na een korte achtervolging te voet. In zijn auto werd het mes aangetroffen en de man is ingesloten voor verhoor.

Gewond na aanrijding

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag raakte een jongen gewond na een aanrijding. Omstreeks 15.00 uur ontstond er een aanrijding tussen een auto en een bromfiets op de Patricierslaan. De bestuurder van de bromfiets reed vervolgens hard weg en liet zijn passagier, 16 jaar uit Amersfoort, met een gebroken enkel achter. Hij werd vervoerd naar het ziekenhuis. De jongen verklaarde niet te weten wie de bestuurder was van de bromfiets. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.

Jonge dief

AMERSFOORT- Op woensdag werd een fietsendief aangehouden. Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie de melding dat een 36-jarige vrouw uit Amersfoort de fiets van haar zoon had teruggevonden in een fietsenrek aan de Wiekslag. Deze fiets was eerder gestolen en zij was zelf op zoek gegaan naar de fiets. In de omgeving werd de vermoedelijke verdachte, een 11-jarige jongen uit Amersfoort, aangehouden. Hij bekende de fiets te hebben gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Geslotenverklaring

WOUDENBERG- Op de Voskuilerdijk werd van 16.00 uur tot 16.45 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 8 bestuurders een bekeuring omdat ze de aldaar geldende geslotenverklaring negeerden.