Politie Gelderland-Midden

Ede - publiek pakt sleutels af van drankrijder na aanrijding
Publicatiedatum: 10-11-2005 11:26:55

Omstanders hebben woensdagochtend op de Klaphekweg in Ede de autosleutels afgepakt van een 26-jarige automobilist uit het Overijsselse Goor. De man was omstreeks 09.00 uur in dronken toestand betrokken geraakt bij een aanrijding en wilde er vandoor. Omstanders staken daar een stokje voor en waarschuwden de politie. Die hield de Goorse automobilist aan. Bij de man werd later aan alcoholpromillage gemeten van 2,71. Dat is ruim vijf maal zoveel als is toegestaan.

Bij het ongeval raakte verder niemand gewond. De Goorse automobilist was vanaf de rotonde aan de Hakselseweg de Klaphekweg opgereden en kwam daarbij op de verkeerde weghelft. Een tegenligger, een 56-jarige automobilist uit Ede, wist nog op tijd te stoppen in een poging een aanrijding te voorkomen. De dronken automobilist lukte dat echter niet en botste op de wagen van de Edenaar. De Goorse automobilist werd na zijn aanhouding ter ontnuchtering ingesloten en zal nog nader aan de tand gevoeld worden. De man bleek geen rijbewijs meer te hebben en was al vaker gepakt voor het rijden onder invloed. Ook had hij een valse naam opgegeven aan de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaar opgepakt na huiselijk geweld tegen ex
Publicatiedatum: 10-11-2005 11:25:14

De Edese politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in een woonwijk in Ede-Zuid een 48-jarige Edenaar aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 47-jarige ex-vrouw en hun 18-jarige zoon te hebben mishandeld. Getuigen waarschuwden rond kwart over drie de politie nadat ze gehoord en gezien hadden dat de man zijn ex-vrouw met geweld haar woning in schopte en sloeg. De 18-jarige zoon, die tussenbeide was gesprongen, zou daarbij ook klappen hebben gekregen. Agenten troffen de 47-jarige man achter in de tuin van de woning aan. De man bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Bij zijn aanhouding bedreigde hij ook een van de agenten met de dood. De Edenaar is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerkerveen - flinke schade bij frontale botsing
Publicatiedatum: 10-11-2005 11:24:30

Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen zijn woensdagmiddag twee auto's flink beschadigd. Alle inzittenden waren evenwel met de schrik vrij gekomen. Even voor vijf uur werd bij de hulpdiensten gemeld dat er op de Amersfoortseweg een ernstige aanrijding had plaatsgevonden en dat er personen gewond en bekneld waren. Brandweer, politie en ambulancedienst rukte daarom uit. Eenmaal ter plekke bleek het mee te vallen met de ernst van het ongeval. Volgens de politie was een 34-jarige automobiliste uit Nijkerk tijdens het rijden door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Dat leidde tot een frontale botsing met een tegenligger, een 37-jarige automobiliste uit Hoogland. Volgens de politie was er geen drank in het spel. Een 4-jarige kind, dat in de auto van de Hooglandse zat, kreeg van de agenten een beertje voor de schrik. Beide auto's moesten worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - dagvaarding voor Edese vrouw na winkeldiefstal
Publicatiedatum: 10-11-2005 11:23:34

Een 57-jarige vrouw uit Ede heeft het plegen van winkeldiefstal moeten bekopen met een dagvaarding. De Edese werd woensdagmiddag op de Bellestein in haar woonplaats aangehouden nadat winkelpersoneel haar had betrapt. De vrouw zou voor ruim 16 euro aan levensmiddelen hebben gestolen en werd aan de politie overgedragen. De Edese bekende diefstal en gaf bovendien toe dat ze een paar dagen eerder ook al had gestolen. De vrouw is na verhoor vrijgelaten en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---