Politiebond ACP

ANPV voorzitter durft debat niet aan De ANPV-voorzitter laat zien wat hij waard is. Een door een medewerker opgesteld briefje laat in reactie op onze 3^e uitnodiging weten dat de ANPV-voorzitter Ron Tournier het debat over het onderhandelaarsakkoord met de ACP-voorzitter niet ziet zitten. Daarbij verschuilt hij zich achter halve waarheden en wonderlijke redenaties en verwijzigen. 06 telefoonnummers van medewerkers en een algemeen e-mailadres moeten hem daarbij tot steun dienen. Wonderlijk om te lezen dat de ANPV voorzitter zijn communicatie met collega bondsvoorzitters en zijn eigen vakbondsleden op die manier vorm geeft.

Het is jammer dat de ANPV voorzitter de confrontatie met haar eigen leden in de regio Gooi & Vechtstreek kennelijk niet aandurft. Van verschillende kanten hadden ACP en ANPV (!) leden ons laten weten deze bijeenkomst met interesse tegemoet te zien om in het debat de standpunten van de beide voorzitters te vernemen. Dat zou pas een goede invulling geven aan de vakbondsdemocratie en openheid.

Wij maken op deze site geen woorden meer aan vuil aan de opstelling van de ANPV voorzitter en zijn houding tegenover het onderhandelaarsakkoord. De ANPV leden weten nu in elk geval waar hun voorzitter voor staat.

Gerrit van de Kamp

Voorzitter Politievakorganisatie ACP