1e persbericht van dondedag 10 november 2005

Eindhoven 10-11-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbreker gepakt

Woensdagavond rond 19.40 uur is op het Franz Leharplein een 25-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Een beveiligingsbeambte deed zijn controleronde over de parkeerplaats en zag tot zijn verbazing dat een inbreker bezig was in zijn auto. De inbreker ging er met onder meer een gestolen autoradio vandoor. De beveiligingsbeambte zette te voet de achtervolging in en wist de man in zijn kraag te vatten. De gestolen spullen had de inbreker tijdens zijn vlucht weggegooid. De inbreker werd overgedragen aan de politie. De Eindhovenaar is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Autodief opgepakt

De politie heeft woensdagavond rond 21.20 uur op de Vestdijktunnel een 27-jarige man uit Houten aangehouden. Hij had kort daarvoor tot tweemaal toe geprobeerd om op Fellenoord een automobilist achter het stuur uit te trekken. De betreffende automobilisten moesten op Fellenoord stoppen bij een rood verkeerslicht. De man opende het autoportier en probeerde de bestuurder achter het stuur uit te trekken. Dat mislukte beide keren. Een gewaarschuwde politieman wist de verdachte snel te achterhalen. De man, die onder invloed van alcohol was, is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man bij pinautomaat van geld beroofd

Een 33-jarige Eindhovenaar is woensdagavond rond 21.45 uur op de Muzenlaan beroofd van enkele tientallen euros. De man was bezig met geld pinnen bij een automaat aan de Muzenlaan. Toen de transactie afgerond was kwam er een man naast hem staan die een vuurwapen bij zich had. Hij plaatste het vuurwapen bij het slachtoffer tegen zijn hoofd en eiste het gepinde geld. Inmiddels kwam er een tweede dader die met een mes dreigde. Toen de twee het geld van het slachtoffer hadden buit gemaakt, stak een van de daders met het mes de band van de snorfiets kapot.

Beide daders droegen zwarte kleding en zwarte mutsen. Een dader is
1.75 groot en de andere dader is ongeveer 1.90 meter groot.

Eindhoven: Man en vrouw met drugs en wapen gepakt

De politie heeft donderdagmorgen om 1.50 uur een 33-jarige vrouw uit Veldhoven en een 33-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Tijdens een controle vonden politieagenten in de auto van de twee een mes, inbrekersgereedschap en hasj. De twee zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verkeerscontrole

De politie heeft donderdagavond een verkeerscontrole gehouden op de Stratumsedijk. Daarbij werd speciaal gelet op het voeren van verlichting bij fietsers. Er zijn elf fietsers bekeurd die de verlichting van hun rijwiel niet in orde hadden.

Eindhoven: Bestuurder met drugs aangehouden

De politie heeft donderdagochtend rond 0.15 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Doctor Schaepmanlaan. Toen surveillerende agenten hem controleerden, bleek de automobilist onder invloed te zijn van verdovende middelen. Er is een bloedproef afgenomen, zijn rijbewijs is in beslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt. De man had bijna 10 gram hennep bij zich. Dat is in beslag genomen.

Helmond: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Jan Stevensstraat is een kluis met enkele duizenden euros contant geld en enkele honderden gouden munten weggehaald. Dat gebeurde woensdagavond tussen 19.00 uur en middernacht. De poort en een raam aan de achterkant zijn opengebroken.

Asten: Inbraak in winkel

Uit een winkel aan het Burgemeester Ruttenplein zijn twee plasmaschermen en een kluis met een onbekend geldbedrag weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. De achterdeur van de zaak is opengebroken.

Helmond: Verkeerscontrole

Woensdagavond heeft de politie op de Overloop in Helmond een verkeerscontrole gehouden. Er zijn negentien bekeuringen uitgeschreven. In zestien gevallen betrof dat ondeugdelijke verlichting bij fietsers en bromfietsers. Verder bekeurde de politie omdat de autogordel niet werd gedragen.

Helmond: Foto- en filmcamera gestolen

Tussen woensdagmiddag en woensdagavond laat is ingebroken in een woning aan de Trambrugweg in Helmond. De inbrekers hadden een raam opengebroken en ze hebben een spiegelreflexcamera en een digitale filmcamera buit gemaakt.