Politie Zuid-Holland-Zuid

10/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

10-11-2005 - Persberichten District I

RIJBEWIJS INGEVORDERD
ZWIJNDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 10 november een 20-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op het Wagenveld. De man bleek na de blaastest teveel te hebben gedronken (755 ugl). Hij kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

BOETES
DORDRECHT De politie heeft na een routinecontrole een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Na een controle op de Vrieseweg bleek de man een valse naam op te hebben gegeven. Daarvoor werd hij aangehouden. Daarnaast bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en de APK van het voertuig welke de verdachte bestuurder, bleek vervallen. De man kreeg voor de drie strafbare feiten een bekeuring. Maar daar was de kous nog niet mee af. De man bleek nog 6 boetes open te hebben staan met een totaal bedrag van ruim 500 euro. Hij betaalde 4 boetes. Voor de overige twee werd hij ingesloten.

MILIEUVERKEERSCONTROLE
DORDRECHT - De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft woensdag 9 november een milieucontrole gehouden op een parkeerterrein aan de Laan van Londen te Dordrecht. De controle vond plaats van 08.00 uur tot 14.00 uur. Het ging hier om een grootschalige controle op naleving van de wetten op het gebied van transport en milieu.

Tijdens de controle werd gebruik gemaakt van een zogenaamde mobiele scan. Met deze scan van de douane werden containers en laadruimten van vrachtwagens gescand op verdachte goederen die mogelijk in de lading verborgen zaten.

De vrachtwagens werden door motorrijders van de Regionale Verkeersondersteuning van de weg gehaald en naar de controleplaats gebracht. Er zijn in totaal twaalf processen verbaal uitgeschreven, waaronder vier voor papieren die niet in orde waren, vier voor het overschrijden van de rijtijdenwet en één voor het overschrijden van het toegestane laagvermogen. Eén chauffeur liet zijn rijbewijs na de eerste vordering niet zien, van een ander bleek het rijbewijs niet geldig en bij één vrachtwagen bleken de afmetingen niet te kloppen.

In totaal werden er 61 vrachtwagens gecontroleerd, die allen door de scan zijn gegaan. Er werden tijdens het scannen geen overtredingen geconstateerd. Ook troffen de tabakshond en de drugshond van de Douane die tijdens deze controle werden ingezet geen sigaretten of drugs aan.

Aan deze controle werkte naast politieagenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid tevens de afdeling Bestuurlijke Politiezorg en Milieuhandhaving, de Regionale Verkeersondersteuning (RVO) van de Politie Zuid-Holland-Zuid, de Douane, de Provincie Zuid-Holland, de Inspectie van Verkeer en Waterstaat, de Vrom-inspectie regio zuid-west mee. Ook agenten van de Forensisch Technische Ondersteuning Unit van de politie Rotterdam Rijnmond controleerden mee. Zij namen monsters van lading, die nog onderzocht worden. In totaal werkten 38 mensen van de verschillende instanties aan de controle mee.

SCHENNISPLEGER
DORDRECHT Een 21-jarige vrouw uit Dordrecht is op woensdagmorgen 9 november tussen 07.15 uur en 07.30 uur lastiggevallen door een schennispleger. De vrouw zat alleen bij de bushalte op de Johan de Wittstraat. Vanuit de richting Spuiboulevard kwam een onbekende man lopen die zijn broek open had. De onbekende man ging pal voor de vrouw staan. Vervolgens liep hij even weg, keek om zich heen en liep weer terug naar de vrouw. Hij liet zijn geslachtsdeel zien. De vrouw rende daarop weg richting het postkantoor de Cornelis de Wittstraat in. De schennispleger ging achter de vrouw aan tot aan het postkantoor. Daarna liep hij rechtdoor. De vrouw heeft woensdagmiddag aangifte gedaan bij de politie. Het signalement van de verdachte is als volgt; Nederlandse man, leeftijd 40-45 jaar, 1.70-1.75 m. lang, onverzorgd uiterlijk. De man droeg een donker shirt en een spijkerbroek. Hij had geen jas aan. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

BRAND EN DIEFSTAL
DORDRECHT Op een bouwterrein aan de Oranjelaan is tussen dinsdag 8 november 16.00 uur en woensdag 9 november 06.30 uur brand gesticht in een bouwkeet. In de keet was een map en prullenbak in brand gestoken. Vermoedelijk is de brand gesmoord doordat er geen zuurstof bij kwam. Ook bleek er een bouwcontainer opengebroken. Er was wat tape en purschuim uit weggenomen te zijn. Er is aangifte gedaan van brandstichting en diefstal. Mensen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).