Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OKI Printing Solutions benoemt Masco tot OKI Office Center

Hoofddorp, 10 november 2005 -OKI Printing Solutions benoemt vandaag Masco Kantoor- en Computerefficiency officieel tot OKI Office Center. Masco is het tiende OKI Office Center dat OKI in het kader van zijn MKB-partnerconcept in Nederland opent. Masco richt zich op de regio Amersfoort en omstreken en is gespecialiseerd in kantoormeubelen, computerapparatuur en kantoormachines en -artikelen. Met betrekking tot het OKI-assortiment zal Masco zich voornamelijk richten op de verkoop van de nieuwe generatie laser-en LED-printers, faxen en multifunctionele apparatuur.

OKI Office Centers zijn zelfstandige dealerbedrijven die direct door OKI Printing Solutions bevoorraad worden en actief worden ondersteund bij zowel hun marketing- en verkoopactiviteiten als bij aftersales en support. Daartoe beschikken de meeste OKI Office Centers in Nederland onder andere over een eigen, door OKI getrainde, technische dienst.

Met het aanstellen van OKI Office Centers wil OKI Printing Solutions de actieve samenwerking met wederverkopers uit breiden en zo een landelijk dekkend netwerk van verkoop- en ondersteunings­centra op zetten. Onlangs benoemde OKI nog een nieuw Office Center in Rijswijk. OKI Printing Solutions streeft ernaar om voor het einde van 2006 het aantal OKI Office Centers uit te breiden tot 20.

Masco Kantoor- en Computerefficiency past volledig in het MKB-partnerconcept van OKI Printing Solutions. Naast het feit dat het bedrijf gevestigd is in een regio waar OKI nog niet was vertegenwoordigd, waren vooral de kennis en kundigheid van Masco met betrekking tot het OKI-assortiment van doorslaggevend belang. Ook de uitgebreide, aantrekkelijke winkel speelde een rol bij de keuze voor Masco.

Masco heeft als OKI Office Center een zelfstandig dealerschap en richt zich zowel op de zakelijke als de particuliere markt. Masco beschikt over een door OKI getrainde technische dienst en verkoopondersteuning, waardoor vragen van klanten en reparaties aan apparatuur snel afgehandeld kunnen worden.

Over OKI Printing Solutions
Kibataro OKI richtte in 1881 het eerste Japanse productiebedrijf voor telefoonsystemen op. Sindsdien streeft OKI er naar om communicatie tussen mensen beter en gemakkelijker te maken. Tegenwoordig is OKI Electric Industry Co. Ltd. een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van informatie- en communicatietechnologie.

OKI Printing Solutions, een volle dochter van OKI Electric, houdt zich bezig met ontwerp, productie en verkoop van alle papiergeoriënteerde apparatuur zoals printers, faxen en multifunctionele apparatuur. In Nederland is OKI Printing Solutions gevestigd te Hoofddorp. De Europese vestigingen vallen onder OKI Europe Ltd. in Londen. De nationale vestigingen hebben een verkoop-, marketing- en ondersteunende functie voor gebruikers en leveranciers. Het hoofdkantoor bevindt zich te Tokio, Japan.

Bij OKI Electric werken wereldwijd ruim 21.000 mensen en het bedrijf realiseerde over het boekjaar 2004 (van 1 april 2004 t/m 31 maart 2005) een geconsolideerde jaaromzet van ruim 6,2 miljard dollar. Alle productiefaciliteiten zijn ISO-gecertificeerd, een bewijs dat OKI zichzelf voortdurend de verplichting oplegt de kwaliteit van de productie continu te controleren en te verbeteren. Meer informatie biedt www.oki.nl.