Ingezonden persbericht


donderdag 10 november 2005

----------
Deze week (week 45) in FEM Business: TOP 50 MACHTIGSTE VROUWEN in het Nederlandse bedrijfsleven

Het gaat niet goed met de doorstroming van vrouwen naar de top van het bedrijfsleven. Vrouwen hebben slechts 1,6 procent van de macht van de Top 100 machtigen, die slechts 2 vrouwen telt. Dat cijfer is hetzelfde als in 2004 en nog steeds lager dan de stand in 2003 (3,8%). Waarom stokt de opmars van de vrouwen naar de top? Nr 1: Marianne Oudeman, directeur Corus Nederland
De hoogste vrouw van wat vroeger Hoogovens was is dit jaar ook benoemd als commissaris bij de NS, en daarmee de meest invloedrijke vrouw in het Nederlandse bedrijfsleven. "Ik ben nooit anders bejegend dan mannen."

Vrouwvriendelijke bedrijven
Met vrouwen aan de top is het bij de meeste Nederlandse bedrijven nog steeds niet goed gesteld, blijkt uit het jaarlijkse overzicht. Buitenlandse bedrijven doen het veel beter, met Hewlett Packard als beste. Bij DSM, ING Groep en De Nederlandsche Bank is er wel veel verbeterd.

SBS Nederland: nieuwe eigenaren, nieuwe koers
Topman Patrick Tillieux strijd voor zijn Nederlandse poot van SBS Broadcasting in het geweld tussen Talpa, RTL en de omroepen. Met de nieuwe aandeelhouders KKR en Permira en de andere rol van de Telegraaf Media Groep is er een andere strategie mogelijk.

Volgende week:
ICT-special: de markt trekt weer aan.

meer informatie: Mike Ackermans 06 51 81 38 81

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.

Meer informatie: 020 - 515 98 52 / 06-51813881