Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 november 2005

Winkeldiefstal

Aangehouden verdachte heeft tas vol gestolen goederen

Enschede

Op dinsdag 8 november werd omstreeks 17.00 uur een winkeldiefstal gemeld aan de Klanderij in Enschede. Het winkelpersoneel had een 22-jarige vrouw uit Enschede betrapt op het stelen van een sjaal. De vrouw was met een sjaal het pashokje ingegaan en kwam er zonder sjaal weer uit. Nadat de 22-jarige de winkel verliet, sprak het personeel de vrouw aan en controleerde haar tas. Daarin zat de bewuste sjaal en nog veel meer goederen afkomstig uit dezelfde winkel. De ingeseinde politie hield de 22-jarige aan. De verdachte ontkende de diefstal. Ze werd in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-141944)

Verdachte heling aangehouden

Man betrapt bij het showen van gestolen kleding

Enschede

Op dinsdag 8 november zag een parkeercontroleur omstreeks 17.30 uur hoe een 31-jarige Enschedeër op de Wenninkgaarde in Enschede kleding uit een plastic tas haalde en deze aan andere personen liet zien. Aan deze kleding zaten de prijskaartjes nog aan. De parkeercontroleur vertrouwde het niet en seinde de politie in. Deze spraken de 31-jarige op de Molenstraat aan. De man kon geen goede verklaring geven voor het bezit van de kleding, maar wist wel te vertellen dat deze van diefstal afkomstig waren. De politie hield de verdachte aan. De 31-jarige is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-141967)

Woning beschoten

Politie roept getuigen op nadat op woning is geschoten

Enschede

Op dinsdagochtend 8 november werd omstreeks 07.30 een schietincident bij de politie gemeld bij een woning aan het Perikplein in Enschede. In de woonkamerruit zaten meerdere inslagen van kogels. In de woonkamer trof de politie een meerdere restanten van kogels aan. Het incident moet in de nacht hebben plaats gehad. De 42-jarige bewoner had geen idee wie hiervoor verantwoordelijk kon zijn en deed aangifte. De bewoners hadden van het incident niets gemerkt. Ook een onderzoek in de omgeving leverde tot nu toe niets op. De politie roept dan ook eventuele getuigen op zich te melden via 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht. (05-141644)

Openlijke geweldpleging

Slachtoffer in ziekenhuis

Enschede

Op dinsdag 8 november deed een vrouw namens haar 39-jarige echtgenoot uit Borne aangifte van ernstige mishandeling. De mishandeling vond plaats op zaterdagavond 5 november omstreeks 23.00 uur in een horecagelegenheid aan het Colosseum in Enschede. De 39-jarige is door meerdere personen in elkaar geslagen. Hij raakte daardoor zodanig gewond dat hij in het ziekenhuis werd opgenomen en niet in staat was een verklaring af te leggen. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in en hield op dinsdagavond 8 november twee verdachten aan wegens openlijke geweldpleging. De verdachten betreffen een 36-jarige Hengeloër en een 32-jarige man uit Neede. Zij zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-140745)

Fietser gewond bij aanrijding

Veroorzakende automobilist rijdt door en laat slachtoffer gewond achter

Enschede

Op dinsdag 8 november vond omstreeks 18.00 uur een aanrijding plaats op de Gronausestraat in Enschede. Een 38-jarige Enschedeër reed op zijn fiets over de Gronausestraat in de richting centrum Enschede. Bij de afslag naar het Miroterrein reed hij bij groen licht rechtdoor. Een in dezelfde richting rijdende auto sloeg op dat moment rechts af, het Miroterrein op. De 38-jarige fietser werd aangereden, vloog vervolgens over de motorkap en bleef bewusteloos liggen. De automobilist stopte niet maar reed door het Miroterrein op. Toen de 38-jarige weer bij kennis kwam zag hij nog net dat de auto met gedoofde lichten het terrein via de Noord Esmarkerrondweg af reed. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De auto betrof een donkerkleurige Audi 80. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (05-142053)

Aanrijding met letsel

Bromfietser gewond bij aanrijding met auto

Enschede

Op dinsdag 8 november vond omstreeks 21.30 uur een aanrijding plaats aan de JJ van Deinselaan in Enschede. Een 24-jarige automobilist uit Enschede reed over het Diekmanterrein en zag daar een 17-jarige Enschedese bromfietsster over het hoofd. Bij de aanrijding die volgde raakte de bromfietsster gewond. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Een nader onderzoek naar de toedracht wordt ingesteld. (05-142080)

Voetgangster gewond bij aanrijding

Veroorzaker rijdt door zonder zijn identiteit bekend te maken

Enschede

Op dinsdag 8 november werd omstreeks 11.00 uur een voetgangster aangereden door de bestuurder van een scootmobiel op De Posten in Enschede. De bestuurder van de scootmobiel reed na de aanrijding door zonder zijn identiteit bekend te maken. De voetgangster, een 50-jarige Enschedese, stelde zich onder doktersbehandeling waarbij een gebroken been werd geconstateerd. Van de aanrijding waren meerdere getuigen, waarbij een van hen het nummer van het verzekeringsplaatje had genoteerd. Aan de hand van deze informatie kon de politie de identiteit van de veroorzaker achterhalen. Het betreft een 58-jarige Enschedeër. De politie maakt proces-verbaal op. (05-141675)

Aanhouding wegens heling

Verdachte loopt met afgesloten fiets, waarvan herkomst onbekend is

Enschede

Op dinsdag 8 november hield de politie omstreeks 14.30 uur een 45-jarige Enschedeër aan wegens heling op de Wicher Nijkampstraat in Enschede. Zij zagen hoe de verdachte een fiets mee voerde, opgetild bij het achterwiel omdat deze was afgesloten. Ze vertrouwden het niet en spraken de man aan. De 45-jarige vertelde dat hij de fiets van een onbekende had gekocht en het sleuteltje was kwijtgeraakt. Waarop de man werd aangehouden op verdenking van heling. Na zijn verhoor kon de verdachte met een transactie van 220 euro het bureau weer verlaten. De fiets is in beslag genomen. (05-141819)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --