Nederlands Architectuurinstituut

Rotterdam, 9 november 2005

Is Nederland toe aan een nieuw soort interieur? Tentoonstelling 'Nu Binnen - Herontwerp van de Nederlandse huiskamer' wordt verlengd t/m 8 januari 2006

Een kamer bekleed met spiegels en volgezet met rode krukjes, een bedsprei van autogordels en enorme spiegelbol boven het hoofd of een huiskamer in de vorm van een bijouteriedoosje: het zijn drie voorbeelden van de negen stijlkamers die te zien zijn in de interieurtentoonstelling 'Nu Binnen - Herontwerp van de Nederlandse Huiskamer'. Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) laat met deze tentoonstelling een ander interieur zien dan tot nu toe de norm is in de interieurbladen en woonprogramma's op televisie. Dat al deze media volop aandacht besteden aan deze tentoonstelling en dat de bezoekersaantallen de verwachtingen overtreffen, doet vermoeden dat Nederland toe is aan een meer conceptuele aanpak van het interieur. Het NAi heeft daarom besloten om 'Nu Binnen' met een maand te verlengen om bezoekers ook in de Kerstvakantie nog de gelegenheid te geven om te komen kijken. De tentoonstelling in het NAi is nog tot en met 8 januari 2006 te zien.

In de huidige tijd is 'thuisvoelen' een relatief begrip. Met de komst van bijvoorbeeld internet en goedkope vliegtickets begeven we ons tegelijkertijd op verschillende plaatsen op de wereld. Het NAi gaf 10 ontwerpers de opdracht om de huiskamer van de toekomst te ontwerpen. Studio Jurgen Bey, Concrete Architectural associates, Jan des Bouvrie, Ramin Visch, Fransje Killaars, EventArchitectuur, Bertjan Pot, Maarten Baas (tot deze week te zien in de etalage van de Bijenkorf in Rotterdam), Tjep. en BAR architecten gaven ieder met een eigen stijlkamer hun visie.
In een ruimte van 3,2 x 6,0 x 2,7 meter (de minimumeisen die de overheid stelt aan de afmetingen van een huiskamer) nemen zij alle tien stelling in een probleem dat verder gaat dan het ontwerpen van een gezellige, sociale plek.

---

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot de persafdeling van het team Marketing en Communicatie van het NAi:
Edwin Pelser (coördinator), tel 010-4401235
Anouk Glaudemans (perscontacten), tel 010-4401255 fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl

Publieksinformatie over Nu Binnen

NAi persbeelden