Gemeente Bernheze


Gemeente vervangt slechte speeltoestellen

De speeltoestellen in de gemeente Bernheze zijn onlangs geïnspecteerd op het veilig gebruik hiervan. Uit deze inspectie is naar voren gekomen dat een aantal toestellen niet meer voldoen aan de veiligheidsnormen. Daarnaast zijn er ook een aantal toestellen die aan vervanging toe zijn. Deze worden binnenkort verwijderd. In overleg met de buurtverenigingen wil de gemeente kijken naar nieuwe toestellen. In de kernen Loosbroek en Vorstenbosch zijn alle toestellen veilig bevonden.

Omdat niet in elke wijk een buurtvereniging is opgericht, wil de gemeente op deze manier een oproep doen om iedereen de kans te geven hun inbreng te geven voor het maken van keuzes voor nieuwe speeltoestellen.
In onderstaande tabel staat aangegeven welke toestellen op korte termijn worden verwijderd. Wij vragen alle betrokkenen te reageren vóór 25 november 2005. Na deze tijd kunnen wij uw suggesties niet meer meenemen.

Heesch

Burgemeester v Hulstlaan
Glijbaanhuisje
Hogewal/Boonakker
Kikker/eend
Hogewal/Boonakker
Klimtoestel (met banden)
Hogewal/Boonakker
Glijbaanhuisje
Buitenpas
Klimtoestel
Nistelrode

Het Erp
Schommel
Oude Torenweg
Duikelrek
Heeswijk-Dinther

Zijlstraat
Doel

Op sommige locaties binnen de gemeente zijn van bepaalde toestellen na controle de daken verwijderd. Deze worden deze winter weer aangebracht wanneer de toestellen zijn voorzien van nieuwe staanders.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Cremers van de afdeling Civiel- en Cultuurtechniek, telefoon (0412) 45 88 88.