Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 45

Wij, het cadeau voor iedere achtienjarige

Koningin Beatrix viert dit jaar haar zilveren regeringsjubileum. Vele activiteiten ter gelegenheid van dit jubileum zijn reeds georganiseerd. Eén van de leukste is misschien wel de uitgave van het boekje Wij, een compact verslag van onze samenleving in het Koninkrijk der Nederlanden. In korte verhaaltjes wordt de geschiedenis van het Koninkrijk beschreven, met veel fotos en veel wetenswaardigheden.

Het Nationaal Comité biedt het boekje als geschenk aan aan alle mensen in het Koninkrijk, die dit jubileumjaar tussen 30 april en 31 december
18 jaar worden en bij de volgende verkiezingen mogen stemmen. Het belang van meedoen aan die verkiezingen wordt ook in het boekje uitgelegd.

Het boekje kan opgehaald worden in het gemeentehuis bij de publieksbalie op maandag tot en met woensdag tot 12.00 uur en op vrijdag tot 12.00 uur.

Bladbakken weer geplaatst.

De bladbakken zijn inmiddels alweer twee weken geleden geplaatst. U kunt de bakken vinden op de gebruikelijke locaties.

Middelaar

Bouwsteeg/Burchtstraat

Bouwsteeg/Heikantseweg

Kerkplein

Kerkpad

Witteweg/Elzenstraat

Plasmolen

Muldershofweg/Dirk Ockerpad

Muldershofweg/Zevenbergseweg

Riethorsterweg/Witteweg

Riethorsterweg

Mook

Hylekamp

Mortel

Schansweg/Gouwenstraat

Lindeboom/Kanaalweg

Lindeboom/Cuijksesteeg

Hove/seniorenhof

Bernardstraat/Rijksweg

Overkwartierstraat

Groesbeekseweg/Gen. Gavinstraat

Kleine Blokstraat

Maasdijk/Maasstaete

Molenhoek

Beukenlaan

Begijnenhof

Meulenveld

Esdoornlaan

Kloostertuin/kastanjelaantje

Lindenlaan/Middelweg

Lindenlaan/Hoeveveld

Stationsstraat/t.h.v. bejaardenwoningen

Eikenlaan/Koningslaan

Heumensebaan/Singel

Ringbaan/Toverdans

Oude Bovensteweg

De bladbakken zijn alleen bedoeld voor bladafval. We moeten helaas constateren dat de bladbakken ook gebruikt wordt voor ander groenafval zoals takken, gras, coniferen ed. Dit is niet de bedoeling van de bladbakken. Ander afval kunt u aanbieden in de GFT-container of op de milieustraat.

Als blijkt dat de bladbak toch gebruikt wordt voor ander afval dan blad zal de gemeente de betreffende bak(ken) verwijderen.

De bakken zullen minimaal 2x in de week worden geleegd. Indien de bladbak vol is kunt u dit melden via telefoonnummer 696 9150.

Inspraakprocedure wijziging bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn in procedure te brengen:

het bestemmingsplan Molenhoek, Stationsstraat/Middelweg perceel bloembollenbedrijf e.o.

Dit bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van het vm. bedrijfsperceel van het bloembollenbedrijf Hoeveveld 19 e.o. te Molenhoek in de vorm van een drietal percelen voor kleinschalige bedrijvigheid, alsmede van een achttal woningen, aansluitend aan het in ontwikkeling zijnde bestemmingsplan Molenhoek, Stationsstraat/Middelweg

Op grond van de gemeentelijke inspraakverordening wordt t.a.v. het voorontwerp van dit plan inspraak verleend aan inwoners van de gemeente en aan natuurlijke - en rechtspersonen die in de gemeente een belang hebben.

Daartoe is de volgende inspraakprocedure vastgesteld:

Inzageperiode: het voorontwerp bestemmingsplan met bijlagen ligt van woensdag 9 november t/m dinsdag 6 december 2005 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden;

Reactiemogelijkheden:


- gedurende de inzageperiode kunnen bovengenoemde personen schriftelijke reacties t.a.v. dit voorontwerp indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 200, 6585 ZK te Mook.


- tevens bestaat gelegenheid mondelinge reacties naar voren te brengen tijdens een inspraakbijeenkomst over dit voorontwerp op maandag 21 november 2005 om 18.30 uur in het gemeentehuis (raadzaal).

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969148

Waarover praten wij

Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Raadsvergadering

Donderdag 10 november 16.00 uur

Tijdens de raadsvergadering zal onder meer de Programmabegroting
2006-2009 behandeld worden. Daarnaast zal ook een raadsvoorstel worden gedaan inzake de gemeenschappelijke regeling Regionale Sociale Dienst (RSD). Dit voorstel is in samenspraak met de gemeente Bergen opgesteld en zal ook daar in de raad worden ingebracht.

Verleende lichte bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving Verzonden

Molenhoek:

Rijksweg 19 vergroten erker zijgevel
4 november 2005

Plasmolen

Rijksweg 176b carport/berging
4 november 2005

Verleende reguliere bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving Verzonden

Molenhoek:

Franciscanessenstraat 17 wijzigen gevels, kelder
4 november 2005

Franciscanessenstraat 20 wijzigen gevels, kelder
4 november 2005

uitbreiden woning

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,


6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:

Hoeveveld 40 vergroten kozijn achterzijde

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Centrumplan Mook besproken

Op donderdag 17 november organiseert de gemeente Mook een informatiebijeenkomst over het Centrumplan Mook. De bijeenkomst wordt gehouden in het Gemeenschapshuis aan de Groesbeekseweg 3 en begint om
19.30 uur. Tijdens deze informatie-avond wordt het stedebouwkundig plan gepresenteerd, dat ontwikkeld is en wordt de stand van zaken doorgegeven van het haalbaarheidsonderzoek naar de centrumontwikkeling. Iedereen is welkom op deze bijeenkomst.

De voortgang

Op 5 oktober jl. kwam de klankbordgroep centrumontwikkeling, voor de tweede keer alweer, bijeen om het plan te bespreken. In deze groep hebben belangstellende buurtbewoners, vertegenwoordigers van beide ondernemingsverenigingen en de plaatselijke bond van ouderen zitting. In de discussie werd bezorgdheid uitgesproken over zaken als woningbouw voor ouderen en starters, bouwhoogte, parkeerdruk en verkeersafwikkeling. Inmiddels is een parkeerbalans opgesteld en naar de klankbordgroepleden gestuurd en loopt er tevens een verkeersonderzoek in opdracht van het KAN. De uitkomsten hiervan worden medio december verwacht.

Provinciale subsidie en opbrengsten uit woningbouw

Om het plan te realiseren is geld nodig. De bouw van woningen boven de te realiseren voorzieningen kunnen opbrengsten genereren, evenals bebouwing van de vrijgekomen locaties als gevolg van het verplaatsen van voorzieningen. De gemeente onderzoekt samen met Woonmaatschappij Maasland of die plannen haalbaar zijn. Daarnaast wordt overlegd met de provincie Limburg over toekenning van een ISV-subsidie (Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing). Het hangt grotendeels van dit overleg af welk inhoudelijk voorstel het college van B&W aan de gemeenteraad zal voorleggen. Dit voorstel zal in de raadsvergadering van 15 december aan de orde komen. Vooraf zal het nog besproken worden in de Commissie Grondgebied op 23 november.
Berichttype Inforubriek Ter Sprake