ABN AMRO

Amsterdam, 10 november 2005

ABN AMRO Capital neemt Amafilter Group BV over in een management buy-out

ABN AMRO Capital heeft via haar Nederlandse tak ABN AMRO Participaties de Amafilter Group overgenomen. Daarnaast wordt het huidige management team een belangrijke aandeelhouder van het bedrijf. Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt.

Amafilter is reeds 50 jaar internationaal actief in de ontwikkeling, productie, verkoop en het onderhoud van industriële filtratie en separatie systemen. Het hoofdkantoor van Amafilter is gevestigd in Alkmaar en de onderneming heeft dochterondernemingen en verkoopkantoren in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Tsjechië, Polen, Rusland en Maleisië. Amafilter levert complete filtratie oplossingen voor met name de food & beverage-, (petro)chemische-, power- en proces industrie en heeft wereldwijd meer dan 10.000 installaties geplaatst.

Andrea Davi, CEO van Amafilter: "We zijn blij met de overname door ABN AMRO Capital die als sterke partner de onderneming kan helpen de beoogde groei voor de komende jaren verder te versnellen." Amafilter, dat vorig jaar al het Frans/Engelse Eurofiltec overnam, blijft kijken naar mogelijke overname kandidaten die passen in haar expansiestrategie.

Volgens ABN AMRO Capital groeit de wereldwijde filtratie markt jaarlijks met ongeveer 8% en wordt de omvang geschat op meer dan USD 30 miljard. De markt is zeer gefragmenteerd en daarbij heeft het management van Amafilter langdurige ervaring in de filtratie industrie. Deze combinatie van factoren geeft Amafilter een uitstekende uitgangspositie voor het uitvoeren van haar groeistrategie.

Perscontacten

Amafilter Group BV:
A. Davi, CEO +31 (0) 72 5273400

ABN AMRO Capital:
Carolien Pors +31 (0) 20 628 6321