Persbericht

Interoute opent nieuw customer support center in Praag

London/Amsterdam, 10 november 2005 - Interoute, eigenaar van het meest geavanceerde en uitgebreide Europese glasvezelnetwerk voor spraak, data en internet, heeft de customer support capaciteit in Europa uitgebreid met een nieuw centrum in Praag. Met de opening van het centrum in Praag verdubbelt Interoute de capaciteit van de eerstelijns klantenservice in Europa en versterkt het bedrijf de positie in Oost en Centraal Europa.

In het nieuwe centrum in Praag zullen 150 customer service en verkoopprofessionals actief zijn. De primaire focus ligt op klanten in Centraal en Oost Europa en andere ontwikkelingsmarkten. Het bestaande customer support center van Interoute in Genève zal zich richten op gevestigde markten en op klanten van de recent door Interoute overgenomen hostingactiviteiten van ViaNetworks en PSINet Europe. Interoute zal het Operational Competence Centre in Londen aanhouden ter algemene ondersteuning van de bedrijfsactiviteiten.

Interoute levert netwerkdiensten aan in totaal 19.000 klanten. Sinds de financiële herstructurering in 2003, groeit de omzet van Interoute met meer dan 100 procent per jaar. Via het eigen Next Generation Network biedt Interoute een reeks hoogwaardige telecomdiensten zoals Arena, het meest succesvolle VOIP-handelsplatform, Europa's eerste Ethernet VPN en een geavanceerd hostingplatform.

James Kinsella, CEO Interoute: 'De opening van het customer support center ondersteunt onze uitbreidingsstrategie naar het oosten. Het brengt ons nog dichter bij het fysieke hart van Europa waar het merendeel van de klanten zit. Vanuit deze strategisch gevestigde drie centres of excellence kunnen we onze klanten wereldwijd ondersteuning geven.'

Over Interoute
Interoute is het snelst groeiende telecommunicatiebedrijf in Europa en is eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak, data en internet. Interoute verzorgt intelligente netwerkservices voor een uitgebreide reeks bedrijven, variërend van detailhandel tot luchtvaart, en voor iedere grote Europese traditionele telecomaanbieder, de belangrijkste operators in Noord Amerika en Zuid Oost Azie, overheden, en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is schuldenvrij en heeft activiteiten in heel Europa en Noord Amerika. Interoute is ook eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in alle belangrijke Europese zakencentra. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.nl

Contact voor de media:
Wander Bruijel of Veronique van Zanten,
Interoute Communications Limited
Telefoon: 070-346 3760, w.bruijel@kempenpr.nl