Gemeente 's-Hertogenbosch

10-11-2005
BoschNet verbindt organisaties
Veel belangstelling voor grootschalig ICT-project

Er is veel belangstelling van verschillende organisaties om mee te doen met het project BoschNet. BoschNet is een supersnel glasvezelnetwerk voor 's-Hertogenbosch en directe omgeving dat de gemeente op korte termijn wil realiseren.

De gemeente wil via BoschNet zoveel mogelijk ICT-grootgebruikers aan elkaar koppelen om innovatie te stimuleren en kosten te besparen. Zo ontstaat er een virtueel netwerk waarmee de gebruikers onderling gegevens kunnen uitwisselen. Er wordt geen nieuw glasvezelnetwerk aangelegd voor BoschNet, maar er wordt gebruik gemaakt van bedrijven als Essent, KPN en anderen, die al glasvezelnetten in 's-Hertogenbosch hebben liggen. De toekomstige gebruikers van BoschNet willen met één of meerdere marktpartijen een collectief contract afsluiten.

Vijftien organisaties nemen op dit moment deel aan BoschNet: de gemeenten 's-Hertogenbosch, Heusden en Vught, de provincie Noord-Brabant, de Bossche basisscholen, het Jeroen Bosch College, Koning Willem I College, HAS Den Bosch, Vivent, GGZ 's-Hertogenbosch, GGD Hart voor Brabant, Divers Welzijnswerk, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Openbare bibliotheek 's-Hertogenbosch, Brabant Wonen en Heijmans.

Kijk voor meer informatie op ../ onder "Ondernemen".