Vereniging Nederlandse Gemeenten

Nieuwe serie werkbijeenkomsten vergunningenmanagement

Het ministerie van VROM organiseert in november, in samenwerking met de VNG, drie nieuwe werkbijeenkomsten over goede voorbeelden van vergunningenmanagement. Goede voorbeelden laten zien dat gemeenten, binnen de bestaande wettelijke kaders, in staat zijn om vergunningprocedures sneller te doorlopen, vergunningen beter op elkaar af te stemmen en de dienstverlening aan particulieren en bedrijven te verbeteren. Voor een eerdere serie werkbijeenkomsten (in juni en juli van dit jaar in Arnhem, Vries (Tynaarlo), Zaanstad en Delft) bestond veel belangstelling.

In de ochtend wordt u bijgepraat over de omgevingsvergunning. Pilotgemeenten zullen u informeren over hun ervaringen en bevindingen. Het ministerie van VROM gaat in op de inspraakreacties op het ontwerp van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO). s Middags kunt u deelnemen aan twee rondetafelgesprekken om over goede voorbeelden van gedachten te wisselen. U kunt daarbij kiezen uit drie themas: 1. Schakel tussen klant en organisatie; 2. Beleidskaders en regels; 3. Informatievoorziening en procesbeheersing.

Eigenaren van goede voorbeelden zijn aanwezig om een korte toelichting op hun voorbeeld te geven. De rondetafelgesprekken vinden plaats in groepen van circa 20 deelnemers, zodat er gelegenheid is om in te gaan op vragen en gesprekspartners kennis kunnen nemen van elkaars ervaringen. Meer informatie over de drie themas is opgenomen in de Handreiking goede voorbeelden vergunningenmanagement, die u aantreft in dossier Vergunningen, bij Publicaties.

Waar en wanneer * Zwolle op woensdag 16 november * Breda op dinsdag 22 november * Eindhoven op woensdag 23 november

De bijeenkomsten zijn van 10.00 tot ongeveer 16.30 uur. Een eerder aangekondigde 4e bijeenkomst in de omgeving van Zuid-Holland vervalt. Deze bijeenkomst wordt waarschijnlijk begin 2006 georganiseerd. Hierover vindt u binnenkort informatie op deze site.

Voor wie De werkbijeenkomst Vergunningenmanagement is bedoeld voor vergunningverleners, coördinatoren en managers van gemeenten. Ook medewerkers die zich binnen de gemeente bezig houden met verbetering van de interne processen en dienstverlening aan burgers zijn van harte welkom.

Maak uw voorkeur kenbaar In het middaggedeelte zijn er drie themas die ieder twee keer in een rondetafelgesprek aan bod komen. Bij uw aanmelding kunt u, zoals gezegd, uw voorkeur aangeven voor twee van de drie themas. Om de gesprekken richting te geven, vragen wij uw medewerking. Laat weten welke vragen u rond een specifiek thema graag behandeld zou willen zien. En heeft u voor een thema een goed voorbeeld, dan kunt u dat aangeven in het aanmeldingsformulier. De organisatie kan daarmee bij de indeling van de rondetafelgesprekken rekening houden

Aanmelding U kunt zich uitsluitend via deze site aanmelden. Met het oog op indeling van de rondetafelgesprekken is het nodig dat elke deelnemer individueel wordt aangemeld en zijn of haar voorkeur invult. Deelname aan een werkbijeenkomst is gratis. De organisatie is in handen van NovioConsult Van Spaendonck. Van hen ontvangt u ongeveer een week voorafgaand aan de bijeenkomst een uitnodiging met informatie over het programma, de exacte locatie en routebeschrijving. Als er te veel aanmeldingen zijn, of als een bijeenkomst vervalt, krijgt u daarvan eerder bericht.

geactualiseerd op: 10 november 2005