Gemeente Harderwijk


Laatste loodjes bij Tonselrotonde

De werkzaamheden van de provincie Gelderland aan de Harderwijkerweg/Oranjelaan zijn bijna klaar. Maandag aanstaande gaat de laatste fase in, met eerst nog extra hinder: het stukje Oranjelaan tussen de oprit Zwolle en de Tonselrotonde is dan twee weken dicht. En daarmee de rechtstreekse verbinding tussen de Oranjelaan en Ermelo vice versa. Fietsverkeer blijft wel mogelijk.

De afsluiting is noodzakelijk om de noodwegen rondom de nieuwe Tonselrotonde te verwijderen en de rotonde aan te sluiten op de Oranjelaan. De rotonde wordt vervolgens in de nachtelijke uren aangesloten op de Harderwijkerweg, de Ceintuurbaan en de Groene Zoomweg. Als laatste wordt de parallelweg naar de Weisteeg aangelegd.

In gebruik
De komende weken kan verkeer vanuit Harderwijk naar en van Zwolle en Amersfoort dus wel afrit 12 (Harderwijk-West/Ermelo) van de A28 normaal gebruiken De afslag bij de Oranjelaan geeft echter twee weken lang geen aansluiting richting Ermelo. Ermelo is bereikbaar via de omleidingsroute E, verkeer vanuit Ermelo richting Harderwijk volgt omleidingsroute H.

Er is ook positief nieuws: met ingang van aanstaande maandag,14 november, kan autoverkeer vanaf Drielanden, Ermelo en de Ceintuurbaan de nieuwe rotonde alvast gaan gebruiken. Het fietsverkeer kan gebruik gaan maken van de fietstunnels en het nieuwe tweerichtingsfietspad onder de A28.

Als het weer niet tegenwerkt is de Tonselrotonde begin december klaar. De officiële ingebruikneming is op 21 december. Dan wordt er opnieuw een kostbare parel toegevoegd aan de kroon van Harderwijk.

Provincie Gelderland N303