Gemeente Haaksbergen

Inspraak leidt tot aanpassingen structuurplan Haaksbergen 2015

In het ontwerp structuurplan Haaksbergen 2015 komen enkele veranderingen voor ten opzichte van het eerder gepubliceerde voorontwerp. Zo komen er in de komende tien jaar in het gebied Wissinkbrink bijna tweemaal zoveel woningen als in het gebied Veldmaat.

Dat blijkt uit de voorstellen van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. In die voorstellen zijn de opmerkingen uit de gehouden inspraakronde en het zogeheten vooroverleg verwerkt. Het voorontwerp structuurplan wordt daarom op een aantal onderdelen aangepast. Ook is een aantal inhoudelijk onderwerpen nader uitgewerkt en verduidelijkt.

10px 10px 10px 10px Voor de ontwikkeling van woningbouw zien burgemeester en wethouders een verdeling van 300 400 woningen in het toekomstige woongebied Wissinkbrink en 100 150 woningen in het gebied Veldmaat als een evenwichtige balans. Onder strikte voorwaarden is een beperkte uitbreiding van het bedrijventerrein bij Sint Isidorushoeve opgenomen. Deze is voornamelijk bedoeld om ondernemers die een binding hebben met Sint Isidorushoeve mogelijkheden te bieden. Voor het recreatieconcentratiegebied Scholtenhagen geldt dat eveneens een uitbreiding in westelijke richting als mogelijkheid wordt gezien. Ook komen er enkele tekstuele wijzigingen in het (ontwerp)structuurplan aangebracht ter verduidelijking van de ruimtelijke plannen voor de komende tien jaar.

In de afgelopen periode waren een interne en externe consultatiegroep betrokken bij het opstellen van het voorontwerpstructuurplan. Wethouder Wim ten Voorde heeft beide groepen op dinsdagavond 8 november op de hoogte gesteld van de aangepaste voorstellen. Aan het eind van de bijeenkomst bedankte hij de leden van de groepen voor de manier waarop zij hebben meegewerkt aan het vormgeven van de plannen voor de ruimtelijke ontwikkeling van Haaksbergen in de komende tien jaar. Hij noemde de opstelling van het voorontwerpstructuurplan een geslaagd interactief proces.

Vervolgtraject

* 23 november 2005: de raadscommissie R&V bespreekt het voorstel;
* 14 december 2005: wordt aan de gemeenteraad gevraagd in te stemmen met het ontwerp structuurplan Haaksbergen 2015;
* voorjaar van 2006: ligt het ontwerp structuurplan Haaksbergen 2015 ter visie;

* in de loop van 2006: gemeenteraad kan het plan vervolgens officieel vaststellen.