Gemeente Haaksbergen

Inwoners positief over toekomstbeeld Haaksbergen

15px 15px 15px 0px Haaksbergen in 2030: een mooi, goed bereikbare gemeente waar het prettig wonen, werken, recreëren en winkelen is. Als het aan de inwoners van Haaksbergen ligt, is dit globaal het toekomstbeeld. Dit blijkt uit het ontwerp voor de toekomstvisie.

Het college van B&W heeft inmiddels kennis genomen van ontwerp Toekomstvisie 2030 'Stralend en vitaal' . Op 14 december stelt de gemeenteraad het ontwerp voor de toekomstvisie vast. Voor het publiek is er op maandagavond 21 november een inloop-informatiebijeenkomst. Deze is in de publiekshal van het gemeentehuis tussen 18.00 uur - 20.00 uur.

Samenvatting

In de loop van 2005 heeft de gemeente bijeenkomsten, workshops en enquêtes verzorgd. Deze hebben er toe geleid dat inwoners hun wensen en ideeen over de toekomst van Haaksbergen kenbaar konden maken. De Toekomstvisie 2030 Stralend en vitaal is hiervan een samenvatting. Hierin staat onder meer dat Haaksbergen in 2030 in hun ogen weliswaar nog steeds een zelfstandige gemeente is, maar dat er onder het motto samen staan we sterker op allerlei terreinen wordt samengewerkt met andere gemeenten. De naoberschapsgedachte leeft dan ook nog volop onder de mensen, waardoor de sociale controle erg groot is. Dat is meteen een succesfactor voor een veilige en leefbare gemeente.

Meer informatie is te vinden onder Actueel/Toekomstvisie. Daar is vanaf 21 november ook de samenvatting te downloaden.