Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 10 november

Alkmaar 10-11-2005 - 14.30 uur

Snelheidscontroles

Slootdorp, woensdag 9 november 2005.

Woensdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Kon. Wilhelminalaan. Van de 150 gecontroleerde voertuigen reden er 42 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u terwijl ter plaatse een snelheidslimiet geldt van 50 km/u.

Heerhugowaard, woensdag 9 november 2005.

Woensdag tussen 08.45 en 16.15 uur werd op de Westerweg ter hoogte van wegwerkzaamheden een snelheidscontrole gehouden. In verband met de werkzaamheden geldt op dat weggedeelte een tijdelijke snelheidslimiet van 50 km/u. Tijdens de controle werd de snelheid van 4100 voertuigen gecontroleerd. Ruim 35%, namelijk 1475, van deze voertuigen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/u.

Meisje gewond bij aanrijding.

Blokker, woensdag 9 november 2005.

Woensdagmiddag raakte een 15-jarig meisje uit Westwoud gewond bij een aanrijding op de kruising van de Dorpsstraat met de Noorderdracht. Het meisje zat in een auto die werd door haar 44-jarige moeder. Zij reed over de Dorpsstraat en verleende geen voorrang aan de bestuurder van een personen, een 26-jarige man uit Den Helder, die over de Noorderdracht de kruising naderde. Een aanrijding was het gevolg waarbij het meisje gewond raakte aan haar nek en benen. Zij is met behulp van de brandweer uit de auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar zij is opgenomen. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

Jongen beroofd van telefoon

Hoorn, woensdag 9 november 2005.

Woensdagmiddag is een 17-jarige jongen uit Grootebroek beroofd van zijn mobiele telefoon. Dit gebeurde op het Kerkplein. Het slachtoffer stond daar samen met een schoolvriend te praten met een voor hem onbekende jongen. Nadat de schoolvriend weg was gegaan vroeg de onbekende aan het slachtoffer of hij een telefoon bij zich had. Toen de jongen daar een ontwijkend antwoord op gaf greep de verdachte hem vast, betaste hem en pakte vervolgens de telefoon uit de kleding van het slachtoffer. Toen deze zijn telefoon terug eiste werd hij bedreigd. Hierop verdween de verdachte.

Man gewond na mishandeling.

Westerland, woensdag 9 november 2005.

Woensdagmiddag werd een 45-jarige man uit Den Helder gewond nadat hij met een riek op zijn hoofd was geslagen. Dit gebeurde in een tuin van een woning aan de Westerlanderweg. Het slachtoffer was, in opdracht van de bewoner, bezig met werkzaamheden in de tuin, toen hij plotseling werd uitgescholden door de buurman van zijn opdrachtgever. Deze was het kennelijk niet eens met de werkwijze van het slachtoffer. Vervolgens gooide de verdachte afval vanuit zijn tuin in de tuin van de buren. Toen de verdachte daarover werd aangesproken sloeg hij het slachtoffer een aantal keren met een riek op het hoofd waarbij deze gewond raakte. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de verdachte niet thuis te zijn. Hij zal op een later tijdstip worden gehoord.

Man mishandeld.

Hoorn, woensdag 9 november 2005.

Woensdagmiddag werd een 21-jarige inwoner van Hoorn geschopt en geslagen door een groep van 5 á 6 Marokkaanse jongens. Dit gebeurde in de Nieuwsteeg. Tijdens het passeren van de groep werd hij plotseling door jongens geschopt en geslagen. Ook nadat het slachtoffer op de grond was gevallen bleef de groep op hem inschoppen. Uiteindelijk wist hij aan zijn belagers te ontkomen. Eén van de daders, een 15-jarige jongen uit Hoorn, werd korte tijd later aangehouden op de Stationsweg. Hij is voor verder onderzoek ingesloten en later op de dag in verzekering gesteld. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de andere daders.

Dronken autobestuurders aangehouden.

Bovenkarspel, donderdag 10 november 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 24-jarige bestuurder van een personenauto uit Grootebroek aangehouden op de Middend. Surveillerende agent zagen de man rijden zonder dat de verlichting van de auto was ontstoken. Daarbij reed de verdachte slingerend en had de hele breedte van de weg nodig. Nadat hij in eerste instantie een stopteken negeerde bracht hij even verderop zijn auto tot stilstand. Het bleek dat bestuurder een flinke hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij blies namelijk 745 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveel van 220 ug/l. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

Bergen, donderdag 10 november 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 23-jarige man uit Bergen aangehouden op de Joke Smitstraat. De man reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 650 ug/l. Normaliter betekent een dergelijk hoog alcoholgebruik dat het rijbewijs wordt ingevorderd. Dat was bij deze bestuurder niet mogelijk omdat zijn rijbewijs al eerder ongeldig was verklaard.

Auto over de kop, inzittenden gewond.

Heiloo, donderdag 10 november 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag vond een éénzijdig ongeval plaats op de Kennemerstraatweg waarbij twee man uit Heiloo, 23 en 24 jaar, gewond raakten. De bestuurder van een personenauto, de 24-jarige, verloor vermoedelijk door een te hoge snelheid de macht over her stuur. Hij raakte vervolgens in een slip, vloog over de kop en kwam tegen een paal met verkeerslichten tot stilstand. Hierbij werd de passagier uit de auto geslingerd. Deze man is met verschillende botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en is daar opgenomen. De bestuurder had inwendig letsel en is ook opgenomen in het ziekenhuis. Hij verklaarde dat hij alcohol en drugs had gebruikt. Een bloedonderzoek moet vaststellen of de man in staat was een auto te besturen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Gereedschap gestolen

Heerhugowaard, donderdag 10 november 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een in aanbouw zijnde woning aan de Keerkring. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werd een gereedschapkist met veel professioneel elektrisch gereedschap weggenomen.

Verkeerscontrole.

Middenmeer, donderdag 10 november 2005.

Donderdagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Koggenrandweg. Buurtbewoners klaagden over het feit dat veel automobilisten massaal een gesloten verklaring negeerden en via de berm hun weg vervolgende. Naast het vernielen van de berm zou men ook (te) snel rijden. Deze klacht bleek niet overdreven. Tijdens de controle, die werd gehouden tussen 07.45 en 08.30 uur werden 28 bestuurder bekeurd. Hiervan werden 8 bestuurders ter plaatse staande gehouden. Van de andere overtreders werden de kentekens genoteerd. Ook zij zullen binnenkort een acceptgirokaart in de brievenbus aantreffen. In de toekomst zullen vaker van dit soort controles worden uitgevoerd.

Meisje van fiets beroofd

Wieringerwerf, donderdag 10 november 2005.

Donderdagmorgen omstreeks 08.00 uur is een 13-jarig meisje uit Hippolytushoef van haar fiets beroofd. Het meisje reed met twee schoolvriendinnen over de Friescheweg toen zij werden ingehaald door een bromfiets. Achterop deze bromfiets zat een jongen die het slachtoffer een schop gaf waardoor zij ten val kwam. Vervolgens pakte de dader de fiets van het meisje en reed er op weg. De dader is een blanke jongen van 16 á 17 jaar en heeft blond haar. Hij droeg een groen/bruine jas met capuchon en een blauwe spijkerbroek. De bestuurder van de bromfiets is even oud en droeg een zwarte jas met capuchon en een donkerkleurige helm met een rode tint. De bromfiets waarop zij reden is een nieuw model en zwart van kleur.

Jongen aangehouden na plegen van huiselijk geweld.

Heerhugowaard, donderdag 10 november 2005.

Donderdagmorgen is een 19-jarige jongen uit Heerhugowaard aangehouden in de woning van zijn ex-vriendin. Hij wordt er van verdacht zijn ex meerdere keren in het gezicht en op haar rug te hebben geslagen. Ook uitte hij verschillende bedreigingen in haar richting. De mishandeling vond plaats naar aanleiding van een woordenwisseling tussen de vrouw en de man. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Laatst gewijzigd 10-11-2005 14:26 | © Politie Noord-Holland Noord |