Gemeente Lingewaard


"Daar doen we het uiteindelijk voor''

foto wethouder van dalen met bewoonster
Een van de bewoners van begeleid wonen heeft moeite met de bouwhelm. Wethouder Cor van Dalen biedt haar de helpende hand. "Daar doen we het uiteindelijk voor'', zo verklaarde Van Dalen na afloop van de feestelijke bijeenkomst in Gendt.

"Als gemeente zijn we veel bezig met wettelijke regelgeving en procedures. Bij de start van De Strang In Gendt heb ik weer eens mogen ervaren dat achter elk een project een sociaal verhaal zit. Een project is meer dan een bouwplan door een inspraakprocedure loodsen. Het was ontroerend om te zien en horen hoe deze groep uitkijkt naar hun woning. Daar doen we het uiteindelijk voor'', zo verklaarde wethouder Cor van Dalen na afloop van de feestelijke bijeenkomst.

Woonstichting Gendt gaf woensdag 9 november de officiële aftrap voor de bouw van 28 woningen locatie De Strang. Een onderdeel van het plan is een project voor begeleid wonen. Twaalf verstandelijk gehandicapten krijgen de kans om in Gendt zelfstandig te wonen.

Gerard van Dijk, directeur van Woonstichting Gendt, bedankte de gemeente Lingewaard voor de hechte samenwerking. Het college heeft alle medewerking verleend om op de plek van de gesloopte sportzaal sociale woningbouw te kunnen realiseren.

Wethouder Cor van Dalen van Ruimtelijke Realisatie en Volkshuisvesting complimenteerde in zijn toespraak de Woonstichting. Volgens Van Dalen ontbreekt de stichting alleszins aan ambitie. Hij toonde veel bewondering en respect voor het geduld van de stichting Woonvorm Gendt, de groep ouders die zich heeft ingezet voor het begeleidwonenproject. Het heeft namelijk even geduurd voordat sportzaal De Strang gesloopt kon worden om plaats te maken woningbouw. Door de voormalige gemeente Gendt werd al gesproken over sloop van sportzaal.

Wethouder Van Dalen was vorige week duidelijk geraakt door de blije gezichten die voor een bestuurder soms schuilgaan achter inspraak en procedures. Echter, hij prees in z'n algemeenheid de Gendtse bevolking voor hun positieve houding. "Als ik in Gendt ben, dan voel ik altijd een constructieve sfeer. De Gendtse inwoner beseft dat we schaarse ruimte met z'n allen moeten delen.''

Bericht geplaatst 10 november 2005