AutoRai

De nieuwe Seat Leon: klaar voor de start

(11/10/2005)
Seat Sport heeft een ultrasportieve aerodynamic kit voor de nieuwe Leon ontwikkeld. In dit pakket zit alle kennis van Seat's officiële raceafdeling verwerkt â het is dus niet verwonderlijk dat de Leon met deze speciale stylingaccessoires er helemaal klaar voor de start uit ziet.
Seat Sport heeft een indrukwekkend race-CV. Zo is deze afdeling van Seat bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het World Touring Car Championship-programma (WTTC). Dit jaar wordt er niet alleen deelgenomen met Toledoâs (één ervan in handen van Tom Coronel), maar ook met de nieuwe Leon. Hoewel het nieuwe model pas in de loop van het seizoen voor het eerst werd ingezet, is de eerste overwinning inmiddels binnen.

De circuitervaring die Seat Sport met de nieuwe Leon heeft opgedaan vormde de inspiratiebron voor de nieuwe aerodynamic kit. Deze bestaat uit een speciale voor- en achterbumper, sideskirts en een dakspoiler. Optioneel is de uitlaat die letterlijk een centrale plaats inneemt in de achterbumper. Dit staat niet alleen sportief, maar is ook een knipoog is naar de Leon Prototipo van begin 2005. Een andere optie is een uitlaatpijp aan de linker- en rechterzijde van de bumper. De voor- en achterbumper worden optisch met elkaar verbonden door de subtiele sideskirts. De dakspoiler aan de achterzijde maakt het âplaatjeâ compleet.

Seat Sport en BBS
Bij de aerodynamic kit horen uiteraard ook speciale velgen. Samen met specialist BBS heeft Seat Sport 18-inch velgen ontwikkeld die leverbaar zijn in een gepolijste of matte uitvoering. In de matte uitvoering kosten deze hoogwaardige velgen 229,- euro per stuk, de gepolijste variant komt op 239, - euro inclusief BTW. Overigens zijn de diverse componenten van de kit ook afzonderlijk te bestellen. De prijzen zijn eind dit jaar bekend.