Gemeente Apeldoorn

Maximumsnelheid kruispunten Kanaal Zuid 60 km/h

Maandag 7 november is de gemeente gestart met
asfalteringswerkzaamheden aan Kanaal Zuid, tussen de gemeentegrens en de A1. Tevens zal de gemeente op zes kruispunten, waaronder het kruispunt Loenensemarkweg/Broekseweg, de maximumsnelheid van 80 naar 60 km/h verlagen.

De snelheidsremmende maatregelen bestaan met name uit het aanbrengen van wegmarkering (de zogenaamde dubbele as- en kantmarkering) over een lengte van 100 meter voor en na de kruising en het plaatsen van 60 km/h verkeersborden. Vanwege de ligging van de belangrijke schoolfietsroute Eerbeek Apeldoorn v.v. wordt het kruispunt Loenensemarkweg Broeksweg tevens voorzien van een kruispuntplateau om de snelheid van gemotoriseerd verkeer te remmen. Een waarschuwingsbord van overstekend fietsverkeer moet het gemotoriseerd verkeer attenderen op de schoolfietsroute.

De verkeersremmende maatregelen passen in de plannen voor het buitengebied zoals die vorig jaar april door de gemeente zijn vastgesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft toen besloten de maximumsnelheid van verblijfswegen in het buitengebied ten zuidoosten van Apeldoorn te verlagen naar 60 km/h. Voor de hoofdwegen blijft de maximumsnelheid van 80km/h van kracht. Volgens het plan blijft de bereikbaarheid van bedrijven en dorpskernen gehandhaafd, waarbij het doorgaand verkeer zoveel mogelijk wordt gebundeld op een beperkt aantal hoofdwegen. Deze hoofdwegen zijn de Arnhemseweg (tussen Apeldoorn, Beekbergen, aansluiting op A50), Loenenseweg/Eerbeekseweg (tussen Beekbergen en Loenen), Hoofdweg (tussen Klarenbeek en Kanaal-Zuid). Met betrekking tot het opwaarderen van Kanaal-Zuid als hoofdweg is een onderzoek gaande in opdracht van gemeente Apeldoorn en Provincie Gelderland. Tot die tijd vindt de gemeente het niet wenselijk om voor de gehele weg de maximumsnelheid te verlagen naar 60 km/h. De weg wordt nu veelvuldig gebruikt door forensen en vrachtverkeer.

Voor het laatst bijgewerkt op: 8-nov-2005 08:41