Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 10 november 2005

Politie houdt bromfietscontrole: zes bekeuringen

BREDA: De politie heeft woensdagavond aan de Mgr. Leijtenstraat en de Claudius Prinsenlaan een bromfietscontrole gehouden. Zes agenten controleerden de technische staat en de bijbehorende documenten van 20 bromfietsen. Vier bromfietsers kregen een bekeuring voor overschrijding van de maximum snelheid. Twee van bestuurders konden geen bromfietscertificaat tonen en kregen daarvoor een bekeuring van 20,00.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagavond in zijn woning in de wijk Schoonhout een 62-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling in de huiselijke sfeer. De man had volgens zijn 47-jarige echtgenote geslagen en geschopt. Zij verklaarde tegenover de ter plaatse geroepen agenten dat zij al gedurende een langere tijd door haar man wordt mishandeld. De Etten-Leurenaar is in verzekering gesteld.

Dakloze aangehouden voor diefstal

BREDA: Woensdag heeft de politie een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man kwam woensdagavond rond 21:45 uur binnen in een gemeenschapshuis aan de Steendorpstraat. Daar werd hij door een gedupeerde herkend als dader van een diefstal uit haar woning aan de Oosterzelestraat op 28 oktober jl. Om een aanhouding te voorkomen wilde hij het hazenpad kiezen, maar omstanders voorkwamen dat. De gewaarschuwde politie hield hem aan. Op 28 oktober belde de man aan bij de 38-jarige inwoonster en gaf aan dakloos te zijn. De vrouw gaf hem een kop koffie en maakte een levensmiddelenpakketje voor de dakloze. Later bleek dat de man ondertussen de portemonnee van de goedgeefse vrouw had gestolen. Op het bureau bekende de verdachte twee winkeldiefstallen aan de Haagweg en in het centrum van Breda.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

BAVEL: Woensdagavond heeft de politie in zijn woning in de wijk De Bunder een 45-jarige inwoner van Bavel aan gehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw, die rond 20:15 uur een bloedneus werd geslagen en zijn kinderen. In de huisartsenpost bleek dat de vrouw enkele kneuzingen in haar gezicht had opgelopen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man op heterdaad aangehouden bij diefstal straatklinkers

ETTEN-LEUR: In de Concordialaan heeft de politie woensdagavond een 35-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. Surveillerende agenten zagen rond 20:45 uur dat de man straatklinkers in de kofferbak van zijn auto stond in te laden op het parkeerterrein aan de Lage Banken. Bij het zien van de politie liet de Etten-Leurenaar stenen uit zijn handen vallen en sloot snel de bak van zijn auto. Op verzoek van de politie opende de man zijn kofferbak, waar al tientallen stenen inlagen. Hij bekende ter plaatse de diefstal en heeft de klinkers direct terug gegooid op de stapel. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Tweetal aangehouden na aantreffen hennep in auto

BREDA: In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie twee inwoners van Breda aangehouden. Het tweetal van 17 en 18 jaar bleek bij een routinecontrole aan de Haven in het bezit te zijn van enkele gripzakjes hennep en gebruikershoeveelheid cocaïne. In de kofferbak van hun auto lag een vuilniszak met hennepafval. De 17-jarige bleek een Bredase veelpleger te zijn. Het duo is voor nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

Bredanaar aangehouden na mishandelen plaatsgenoot

BREDA: Een 21-jarige inwoner van Breda is in de nacht van woensdag op donderdag mishandeld door een 38-jarige plaatsgenoot van hem. Het slachtoffer had een bezoek gebracht aan een café aan de Prinsenkade en vond het vreemd dat hij zowel bij binnenkomst en vertrek entree moest betalen. De voordeur van de kroeg was echter na zijn vertrek op slot gedraaid. Plotseling ging de deur open en kwam de 38-jarige Bredanaar met een tweede persoon naar buiten. Het tweetal gaf de cafébezoeker enkele rake klappen in het gezicht. Die vluchtte samen met enkele stapmaten weg om erger te voorkomen. De politie kon één van de geweldplegers aanhouden. De politie onderzoekt de zaak en heeft de aangehouden man in verzekering gesteld.

Beschonken bestuurder aangehouden

BREDA: Een 22-jarige automobilist uit Oosterhout is donderdagochtend tegen de lamp gelopen. De man werd rond 05:00 uur aangehouden. Een passagier stond aan de Beverweg naast de auto en had voor het verkeerslicht staan overgeven. Dat was voor de agenten aanleiding om de inzittenden aan te spreken. Bij de bestuurder ontstond toen het vermoeden dat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Dat vermoeden bleek juist te zijn, want op het bureau blies de man uit Oosterhout een waarde van 570 ug/l. Agenten hebben daarom het rijbewijs van hem ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 6 uur heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietser loopt beenbreuk op bij verkeersongeval

BREDA: Een 31-jarige inwoner van Breda is donderdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Moerlaken en Oude Baan. De man kreeg rond 07:45 uur geen voorrang van een 30-jarige automobiliste uit Etten-Leur die over de Moerlaken reed en rechtsaf sloeg. Zij liet hierbij de bromfietser die naast haar in de zelfde richting reed niet voorgaan. De Bredanaar is met een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.

Hengelen levert toegang tot woning op

BREDA: Een inbreker heeft in de nacht van woensdag op donderdag zijn slag geslagen toen hij op vrij eenvoudige wijze een woning aan de Strijpe binnen kon komen. Door via de brievenbus te hengelen en zodoende de deur te openen die niet op het nachtslot zat. Met twee portemonnees als buit is hij vermoedelijk weer via dezelfde wijze naar buiten gegaan.

Diefstal auto

PRINSENBEEK: In de nacht van woensdag op donderdag is aan de Groenstraat een personenauto gestolen. Woensdagavond parkeerde de 40-jarige eigenaar zijn groene Volkswagen Polo. Vanmorgen bleek het voertuig met het kenteken XS-LH-24 te zijn gestolen.

Auteur: Henk Snepvangers