Gemeente Almere

Uitvaartcentrum in Almere Buiten

Het aantal inwoners van Almere groeit en daarmee neemt ook de vraag naar bijzondere voorzieningen toe. Het college van B en W heeft een plek in het Bosrandpark in Almere Buiten, ter hoogte van de Kalenderweg (tussen Decemberpad en Moskoustraat), aangewezen om een uitvaartcentrum te realiseren.

Het concept ontwerp voor het gebouw en de omgeving is klaar en de vrijstellingsprocedure voor het bestemmingsplan is ondertussen van start gegaan. Op dinsdag 8 november organiseert de gemeente daarom een inloopavond voor omwonenden en overige belangstellenden op het stadsdeelkantoor, aan de Straat van Florida 10 in Almere Buiten. Van 18.30 20.30 uur kunnen geĂŻnteresseerden verschillende informatiepanelen bekijken en vragen stellen aan medewerkers van de gemeente, aan Monuta Uitvaartzorg en de architect.

De organisatie Monuta neemt het ontwerp en de uitvoering van het centrum voor haar rekening. Het uitvaartcentrum wordt een kleinschalig gebouw, dat ingepast wordt in de omgeving. In het uitvaartcentrum kunnen mensen afscheid nemen van een dierbare en een rouwplechtigheid organiseren. Van hieruit wordt de overledene overgebracht naar een begraafplaats of crematorium.