Gemeente Lingewaard


Aanmelden Gelderland Cultuurland

De Stichting voor Kunst en Cultuur Gelderland (SKCG) en het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) organiseren in de zomer van 2006 voor de dertiende keer Gelderland Cultuurland. Dit cultuurtoeristische project bundelt het culturele zomeraanbod in drie opvallende gidsen voor de regio's Veluwe/Arnhem, Achterhoek/Liemers en Rivierenland/Rijk van Nijmegen.

Wie van zaterdag 1 juli t/m zondag 3 september een cultureel evenement organiseert, kan dat gratis laten vermelden in deze regiogidsen en op de website www.gelderlandcultuurland.nl In beide gevallen is opgave noodzakelijk vóór 24 maart 2006. Organisatoren van verrassende en vernieuwende projecten kunnen weer een aanvraag indienen voor een stimuleringsbijdrage van maximaal 2000. Let op: deze aanvragen moeten voor 1 februari 2006 binnen zijn!

In juli en augustus staat Gelderland weer volop in het teken van verrassende, boeiende en originele zomerevenementen. Veel van deze activiteiten vinden plaats in de openlucht. Denk maar aan concerten op bijzondere locaties, cultuur- historische fietsroutes, filmvoorstellingen of locatietheater. Het gaat om voorstellingen en evenementen die door een groot publiek gewaardeerd worden en het culturele klimaat in Gelderland een impuls geven.

Alle organisaties die actief zijn op het brede terrein van kunst en cultuur kunnen zich aanmelden voor gratis opname van hun activiteiten in de gidsen en op de website. De gegevens, met foto, moeten uiterlijk 24 maart 2006 zijn ingeleverd.

Stimuleringsbijdrage
Daarnaast is het voor organisaties van culturele evenementen mogelijk een beroep te doen op een stimuleringsbijdrage voor nieuwe en bijzondere projecten. Deze tegemoetkoming bedraagt maximaal 60% van de totale kosten tot een maximum van 2.000 per aanvraag. Sluitingsdatum voor het indienen van deze aanvraag is 1 februari 2006.

Op de website staan onder de kop 'geef evenement op' de voorwaarden en een aanvraagformulier. Projecten die in aanmerking komen voor vermelding of voor een stimuleringsbijdrage zijn: professionele, hedendaagse kunstuitingen (beeldende kunst, theater, dans, muziek, film, literatuur) en activiteiten op het gebied van het cultureel erfgoed (activiteiten in en om musea, kastelen, monumenten, stadswandelingen, fietsroutes). Galeries en projecten op het gebied van amateurkunst worden niet in het programma opgenomen.

Vragen of advies?
Wie behoefte heeft aan advies over zijn project, of over de uitwerking ervan, kan contact opnemen voor een afspraak. Voor vragen op gebied van zakelijke en financiële organisatie en/of artistieke inhoud kan men terecht bij Tynke Hiemstra van de SKCG, tel. 026-3519029 (maandag, dinsdag, donderdag). Voor vragen op het gebied van promotie/pr en toerisme kan men zich wenden tot Jessica Marsman van het GOBT, tel. 0570-680733 (maandag, dinsdag, donderdag) en Chantal Haitink van het GOBT, tel. 0570-680737.

Zie ook: www.gelderlandcultuurland.nl.

Bericht geplaatst 10 november 2005