Persberichten donderdag 10 november

's-Hertogenbosch 10-11-2005

Insluiper aangehouden

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is een 38-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden voor insluiping in een woning aan de Vughterstraat in s-Hertogenbosch. De 51-jarige bewoonster van het pand werd plotseling in haar woning met de verdachte geconfronteerd. Zij wist de man te bewegen de woning te verlaten. Agenten hielden hem even verderop aan de hand van het signalement aan. Voor zover bekend wordt er niets uit de woning vermist. De man is ingesloten.

Gewapende overval

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is er een overval gepleegd bij een winkel aan het Burgemeester Loeffplein in s-Hertogenbosch. Een gewapende overvaller bedreigde een winkelier met een vuurwapen en dwong hem een onbekend geldbedrag af te geven. De overvaller vluchtte weg met een scooter. Op de scooter zat nog een tweede persoon. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met politieteam Zuid-Oost via telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietser rijdt achterop onverlichte oplegger

Haarsteeg Woensdagavond is een 50-jarige inwoner uit Drunen met zijn bromfiets op de Tuinbouwweg in Haarsteeg op een onverlichte stilstaande oplegger gereden. De man is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Hennepkwekerij oorzaak brand

Rosmalen In de nacht van woensdag op donderdag is er brand uitgebroken in een leegstaande woning aan de Tweeberg in Rosmalen. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting via een in de woning aanwezige hennepkwekerij. De schade was groot. De politie onderzoekt wie de huurder van het pand is.

Bij overval auto ontvreemd

Vught Dinsdagavond is een 50-jarige man uit Vught in zijn woning aan de Sparrendaalseweg in Vught overvallen door twee mannen. De overvallers gingen er met zijn auto vandoor. Het slachtoffer had kort daarvoor de twee, voor hem onbekende mannen, een lift gegeven. Het tweetal ging met de man mee naar binnen en maakte hem onder bedreiging met geweld o.a. zijn autosleutels afhandig. Zij zijn er vervolgens met de auto vandoor gegaan. De politie heeft de auto een dag later teruggevonden in Rosmalen.

Motorrijdster gewond

Boxtel Woensdagavond is een 51-jarige motorrijdster uit Liempde op de Brederodeweg in Boxtel met haar motor ten val gekomen. De vrouw moest remmen voor verkeerslichten en ging, vermoedelijk door het natte wegdek, met haar motor onderuit. Ze is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Man aangehouden voor diefstallen

Oss De politie heeft dinsdagmorgen een 36-jarige inwoner van Oss aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere diefstallen. De politie hield in juli en juni al drie andere verdachten, een 38-jarige man uit Oss, een 32-jarige man uit Oss en een 36-jarige man uit Heesch aan. De identiteit van de vierde verdachte was bekend, maar hij was voortvluchtig. Hij kon dinsdag bij een reguliere verkeerscontrole op de Bosschebaan in Heesch aangehouden worden.Met een gehuurd busje reden de inbrekers bedrijventerreinen af om vervolgens spullen uit magazijnen te stelen en deze in het busje te laden. Ze hebben meerdere bedrijven in het hele land voor minstens 100.000 euro benadeeld. Op 15 juni kwam de politie de inbrekers op het spoor naar aanleiding van een melding van diefstal van een bedrijventerrein in Lichtenvoorde. Daar werden bij een bedrijf 6 deurpanelen en een luifel gestolen ter waarde van 39.000 euro. Een getuige had het kenteken van het busje genoteerd wat leidde tot de aanhouding van de eerste verdachte, de 32-jarige Ossenaar. Diezelfde middag werden er bij een transportbedrijf in Oss nog eens 12 dozen met Fisher Price speelgoed gestolen. De inbrekers gebruikten hierbij hetzelfde busje. Onderzoek wees uit dat er sprake was van 4 verdachten die gezamenlijk de inbraken pleegden.

Vrouw bedreigt man met de dood en vernielt autos

Oss De politie heeft woensdagmiddag een 44-jarige Osse aangehouden op de Singel 1940-1945. De vrouw wordt er van verdacht een 70-jarige plaatsgenoot met de dood bedreigd te hebben. Tevens zou de vrouw twee autos vernield hebben. Er was een onenigheid over het eigendom van een woonwagen. Het slachtoffer was op bezoek in de woonwagen. Hij deed aangifte. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Man heeft nog gevangenisstraf openstaan

Reek De politie heeft woensdag een 37-jarige Duitser woonachtig in Reek aangehouden op de Monseigneur Borretstraat in Reek. Na controle van zijn gegevens bleek de man nog een gevangenisstraf van 14 dagen open te hebben staan. Hij is ingesloten op de straf uit te zitten.

Aanhouding na harde knal

Geffen De politie heeft woensdagmiddag een 15-jarige inwoner van Nuland aangehouden op de Groenstraat in Geffen. De jongen bleek in het bezit te zijn van vuurwerk. Surveillerende agenten hoorde een harde knal vanaf de Groenstraat komen. Op dat moment stonden er drie jongeren op de locatie waar de knal vandaan kwam. De verdachte bleek in het bezit te zijn van vuurwerk en hij werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Echtpaar licht gewond

Veghel Een echtpaar uit Veghel, een 69-jarige man en zijn vrouw (leeftijd onbekend), is woensdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising De Leest, Rembrandtlaan in Veghel. Een 20-jarige automobilist uit Boekel stak plotseling het kruispunt over, terwijl het echtpaar vanaf De Leest in de richting van de Sluisstraat reed. Daarop ontstond een aanrijding. De slachtoffers zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Aangehouden langs de snelweg

Beugen De politie heeft woensdagavond een 15-jarige jongen uit Heijen aangehouden langs de snelweg A77. De politie had een melding gekregen dat er een fiets langs de snelweg lag. Bij controle bleek het te gaan om de fiets van de later aangehouden verdachten. De jongen verklaarde dat een aantal jongens zijn fiets daar neergelegd hadden na een ruzie. Omdat de jongen geen legitimatiebewijs bij zich had, werd hij aangehouden. Nadat zijn vader het legitimatiebewijs afgegeven had op het bureau kond e jongen met een boete naar huis.

Oplichter actief

Uden De politie heeft de afgelopen dagen meldingen gekregen van een oplichter of oplichters die actief zijn in de omgeving van Uden. Bij twee inwoners van Uden heeft een man zich gemeld namens de Rabobank. Hij geeft daarbij aan dat de bankpas van de bewoner geblokkeerd is en dat hij de pas in komt nemen en daarbij de pincode nodig heeft.De politie waarschuwt mensen om nooit en te nimmer een bankpas en/of pincode af te geven. De bank geeft aan nooit op deze manier eventueel geblokkeerde bankpassen in te nemen. De politie waarschuwt voor dit soort oplichters. Soms worden verschillende trucs gebruikt om bij u in huis te komen. Zo vraagt iemand om een glaasje water voor het innemen van medicijnen, of iemand heeft wisselgeld nodig voor de parkeerautomaat. Het is goed om een aantal vragen te stellen voordat u op een dergelijk verzoek ingaat. Zo kunt u vragen wie de persoon is en waarom de persoon bijvoorbeeld geld nodig heeft en waarom hij de vraag aan u stelt. Wanneer iemand de meter op komt nemen of het water komt controleren, adviseert de politie mensen altijd te vragen naar een legitimatie. Mocht u te maken krijgen met dergelijke verzoeken en u vertrouwt het niet, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Aanrijding met letsel

s-Hertogenbosch Donderdagmorgen is een 52-jarige fietster uit s-Hertogenbosch op de kruising van de Rijnstraat met de Grevelingen in haar woonplaats bij een aanrijding gewond geraakt. Een 75-jarige automobilist uit Heusden verleende geen voorrang waardoor er een aanrijding ontstond. De vrouw is met o.a. heupklachten per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis.

Uitgeprocedeerde asielzoeker geeft valse naam op bij verkeerscontrole

Veghel Donderdagmorgen heeft een uitgeprocedeerde asielzoeker bij een verkeerscontrole op de Erpseweg in Veghel een valse naam opgegeven. Hij is aangehouden en ter beschikking van de Vreemdelingendienst gesteld.

Vrouw overleden aan gevolgen verkeersongeval
Boxtel De 76-jarige vrouw uit Boxtel die woensdagmiddag op de Baroniestraat in haar woonplaats gewond raakte bij een aanrijding met een 19-jarige automobilist uit Boxtel, is vandaag in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.