Provincie Overijssel

Staten verontwaardigd over wegvallen EFS

Provinciale Staten van Overijssel hebben met verontwaardiging gereageerd op het feit dat staatssecretaris van Hoof het ESF subsidieloket heeft gesloten. De ESF pot is leeg, volgens de staatssecretaris.

Over het ESF, het Europees Sociaal Fonds voor de bestrijding van werkloosheid en bevordering van sociale integratie, kwamen Provinciale Staten met een motie. Die statenbrede motie riep Gedeputeerde Staten op de hevige verontwaardiging over te brengen aan Kabinet en de Tweede kamer, en daar helderheid te scheppen over de gevolgen van deze maatregel voor Overijsselse projecten. PS wil dat Kabinet en tweede Kamer gestimuleerd worden om op korte termijn te komen met creatieve en adequate oplossingen voor het probleem.

âVan een betrouwbare overheid mag verwacht worden dat partijen correct en op tijd worden voorgelicht. Dit draagt niet bij aan de geloofwaardigheid van de politiek en de overheidâ zo briesen de negen Overijsselse fracties in hun motie. Tot zeer voor kort werden partijen nog opgeroepen om projecten in te dienen voor subsidie uit de ESF pot. Daar is veel tijd en geld in geïnvesteerd, om vervolgens het deksel op de neus te krijgen.