Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 10 november 2005

Ondertekening van convenant inbedding verkeerseducatie

Ondertekening van convenant inbedding van verkeerseducatie in het voortgezet onderwijs op donderdag 10 november 2005 om 10.30 uur in het stadhuis van Kampen. Het convenant wordt getekend door wethouder drs. A. van der Maat, een vertegenwoordiger van het Pieter Zandt Scholengemeenschap en een vertegenwoordiger van het ROVO

Omdat het aantal verkeersslachtoffers onder de doelgroep jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar in Nederland hoog is, heeft het ROVO het zogenaamde VEVO-project ontwikkeld.

Bij VEVO gaat het er om dat scholen voor het voortgezet onderwijs verkeerseducatie inbedden in hun onderwijsprogramma.

De school wijst een verkeerscoördinator aan die voor minimaal 53 uur per schooljaar belast is met verkeerseducatie. De gemeente Kampen draagt bij in de extra kosten die door de school gemaakt worden.

De Pieter Zandt Scholengemeenschap wordt na het Almere College de tweede school die het VEVO-convenant gaat ondertekenen. Op donderdag 10 november aanstaande om 10.30 uur wordt het convenant officieel ondertekend in het stadhuis door wethouder
drs. A. van der Maat, een vertegenwoordiger van het Pieter Zandt Scholengemeenschap en een vertegenwoordiger van het ROVO.