Gemeente Kampen

Persbericht

Vragen over wonen, zorg en welzijn:

GGD onderzoekt gezondheid 65+ inwoners in Kampen

Hoe gezond zijn ouderen vanaf 65 jaar in de gemeente Kampen? Samen met de thema's wonen en welzijn staat die vraag centraal in een uitgebreid onderzoek van de GGD.

Het onderzoek start vanaf 17 oktober. Dan krijgen 700 zelfstandig wonende ouderen in Kampen een vragenlijst thuisgestuurd. Alle gemeenten in de regio doen aan het onderzoek mee. In totaal gaat de vragenlijst naar 7500 ouderen.

Het onderzoek wordt iedere vier jaar gehouden. Uw gemeente en de GGD Regio IJssel-Vecht krijgen hierdoor een goed beeld van de gezondheid en zorgbehoefte. En met de resultaten kan (beter) worden ingespeeld op de wensen en behoeften. Zo bleek na onderzoek in 2001 dat bijna éénderde van de ouderen zich eenzaam voelt, en niet alleen door het wegvallen van dierbaren. Ook gezondheidsproblemen, het ontbreken van vervoer of geld zijn oorzaken waardoor ouderen niet meedoen aan activiteiten buitenshuis.

Vanaf 17oktober krijgen 700 inwoners de uitgebreide vragenlijst in de brievenbus. Zij worden door de GGD van harte uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen. Er komen vijf grote onderwerpen aan bod: gezondheid, welzijn, zorg, zorgbehoefte en zorgvoorzieningen. De vragen die daarbij horen gaan onder andere over ziekten, medicijngebruik en doktersbezoek. Maar bijvoorbeeld ook over wonen, sociale contacten en de tevredenheid over uw gemeente.

Meedoen aan het onderzoek

De vragenlijst zelf komt via de post van de GGD en kan anoniem worden