PERSBERICHT - 2005-11-10

Toerisme Jordanië gaat onveranderd door

Het toerisme in en naar Jordanië gaat onveranderd door. Dat heeft de Jordan Tourism Board in Amman in een persverklaring meegedeeld naar aanleiding van de recente bomaanslagen op drie hotels in de Jordaanse hoofdstad. Daarbij kwamen 57 mensen om het leven en raakten circa driehonderd gewond.

"De regering van Jordanie veroordeelt en betreurt de aanslagen ten zeerste", aldus de Jordan Tourism Board in haar verklaring. "Jordanië staat te boek als een van de veiligste landen in het Midden-Oosten, dat in de geschiedenis nog nooit door een grote terroristische actie is getroffen".

Volgens Jordan Tourism Board zijn nieuwe groepen toeristen inmiddels in het land gearriveerd. "Zij kunnen hun reis als gepland voortzetten. Alle Jordaanse grenzen, luchthavens en het luchtruim zijn geopend, het toerisme gaat onveranderd door". Jordanië is een westers georiënteerde, populaire vakantiebestemming in het Midden-Oosten.

Geen Nederlanders
De getroffen hotels zijn het Grand Hyatt, het Radisson Sas (beide in de bekende zakenwijk Jabal Amman) en het Days Inn in de wijk Al-Rabieh in Amman. Voor zover bekend zijn de meeste slachtoffers gevallen onder de lokale bevolking. Volgens de Nederlandse ambassade in Amman waren in het Grand Hyatt en Radisson SAS hotel Nederlandse gasten aanwezig, maar zijn onder hen geen slachtoffers gevallen. De Jordaanse autoriteiten, die volgens de Nederlandse ambassade een zeer goede naam hebben op veiligheidsgebied, doen er alles aan om de veiligheid te waarborgen.

Informatie
Meer informatie kan men ook vinden op de volgende websites: www.petra.gov.jo en www.jordanembassy.nl. Voor meer informatie kunnen touroperators, reisagenten, familieleden en vrienden contact opnemen met de Jordan Tourism Board Benelux, tel: tel: +31 20 670 53 56, e-mail: infojordan@travelmc.com