Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (10/11)

TILBURG, 10 november 2005

Agenten en politiehonden Sharp en Remco pakken straatrover

TILBURG Met de aanhouding van een 24-jarige man uit Tilburg denkt de politie de straatrover binnen te hebben die de laatste dagen verschillende berovingen pleegde in de Tilburgse binnenstad en directe omgeving. Zo meldden we gisteren vier berovingen van jongeren aan de Bisschop Zwijssenstraat en de Oudedijk in Tilburg.

De zaak kwam gisteravond in een stroomversnelling na meldingen van berovingen aan de Stadhuisstraat en de Tatraweg in Tilburg. Aan de hand van het signalement dat slachtoffers en getuigen van de straatrover hadden gegeven, stelde de politie direct na de melding van de beroving aan de Tatraweg een onderzoek in. Een van de agenten bevond zich na deze melding in de directe omgeving van de Tatraweg en zag daar ook een bromfietser rijden die voldeed aan het signalement dat men van de straatrover had gegeven. Vanaf de Stappegoorweg vluchtte de man de Tatraweg op, gooide daar zijn bromfiets op de grond en verdween in de bosjes langs deze weg.

Met de politiehonden Sharp en Remco werd een onderzoek in deze bosjes ingesteld, nadat de honden lucht hadden gekregen van een trui en een jas, die de straatrover op de Tatraweg had achtergelaten. Kort daarop werd de straatrover gevonden. De bromfiets die de man bij zich had, bleek afkomstig te zijn van een beroving aan de Trouwlaan. Daar werd dinsdagavond een 16-jarig meisje van haar voertuig beroofd.Van de slachtoffers van de berovingen (pogingen) aan de Stadhuisstraat en de Tatraweg heeft de politie een uitgebreide aangifte opgenomen. De politie heeft een team geformeerd dat een uitgebreid nader onderzoek instelt.

Politie Wilhelminapark ruimt drie hennepkwekerijen met 1270 planten

TILBURG: Vandaag hebben agenten van het team Wilhelminapark in samenwerking met medewerkers van Essent, het Brabants Afval Team en de woningbouwverenigingen diverse woningen onderzocht op de aanwezigheid van hennepkwekerijen. Er werden drie kwekerijen opgerold. Tevens vonden de agenten in twee woningen de resten van hennepkwekerijen zoals voedingsbodems en lampen. De panden waar de politie vandaag naar binnen is gegaan zijn woningen waar de buurt (stank)overlast van ondervindt.

In een pand aan de Thomas van Aquinostraat werden 500 planten aangetroffen. In woningen aan de Kapelstraat en Nijverstraat vond de politie restanten van een kwekerij.In een woning aan de Pater Ruttenstraat trof de politie 90 planten aan. De 30-jarige bewoner werd aangehouden. In de Buitenstraat stuitte de politie eveneens op een kwekerij, hier stonden 680 planten.

Meisje betrapt bij winkeldiefstal

TILBURG Een 14-jarig meisje uit Hilvarenbeek is gistermiddag om drie uur aangehouden, toen zij in een winkel in de Heuvelstraat in Tilburg betrapt werd bij de diefstal van sieraden. Beveiligingspersoneel van de winkel betrapte het meisje op heterdaad, waarna de politie werd gebeld. Na het politieonderzoek is het meisje door de moeder opgehaald en mee naar huis gegaan.

23 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Leijdal hebben gistermiddag een algemene verkeerscontrole gehouden op de Goirleseweg en de Stappegoorweg in Tilburg. Bij deze controles kregen 23 weggebruikers een bekeuring voor diverse verkeersovertredingen, waaronder het rijden zonder gordel, niet handsfree bellen.

Gebroken voetbeentje

TILBURG Een 47-jarige man uit Tilburg liep gistermiddag rond kwart voor zes op de kruising van de Besterdring en de Lange Nieuwstraat in Tilburg een gebroken voetbeentje op. Het slachtoffer dat op een bromfiets reed werd op deze kruising aangereden door een bestelauto, die bestuurd werd door een 52-jarige man uit Tilburg. De bestuurder van de bestelbus verzuimde de bromfietser voorrang te verlenen. Bij onderzoek in het ziekenhuis werd het hiervoor genoemde letsel geconstateerd.

Met auto tegen muur

GOIRLE Aan de Bergstraat in Goirle, ter hoogte van het St. Elisabeth verpleeghuis reed gisteravond rond de klok van tien voor halfnegen een 31-jarige vrouw uit Oost- West- en Middelbeers met haar auto tegen een muur. Door nog onbekende reden miste de vrouw een bocht en reed rechtdoor tegen de muur aan. De vrouw is door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd. Zij had het stuur van de auto in haar buik gekregen en met het hoofd tegen de ruit geklapt. De auto die bij het ongeval vermoedelijk total loss is geraakt is door een bergingsbedrijf verwijderd.

Veelpleger opgepakt na winkeldiefstal

TILBURG Beveiligingspersoneel van en supermarkt aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg hebben gisteravond een 46-jarige Tilburger betrapt bij de diefstal van verschillende merken en soorten aftershave ter waarde van totaal bijna 68 euro. De man werd rond negen uur aan de politie overgedragen. De aangehouden Tilburger staat bij politie en justitie geregistreerd als veelpleger. Hij is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Conform het voor veelplegers geldende protocol wordt de man na het politieonderzoek ter beschikking van het Openbaar Ministerie in Breda gesteld. Veelplegers blijven meestal tot de zaak voor de rechter komt in voorlopige hechtenis.

Automobilist met drank op botst tegen lichtmast

TILBURG Een 32-jarige man uit Tilburg botste gisteravond rond kwart voor elf met zijn auto tegen een lichtmast. Dat gebeurde op de Bredaseweg ter hoogte van de kruising met de Zwartvenseweg. De man is met verwondingen in het gelaat naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg vervoerd. Na behandeling in het ziekenhuis blies de man op de ademanalyse iets meer dan 0.85 promille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur. De politie maakt proces-verbaal op. De auto van de Tilburger is door een bergingsbedrijf verwijderd op de plaats van het ongeval.

Dronken lastpost

TILBURG Vannacht om kwart over drie hebben agenten op de Piusstraat in Tilburg een 31-jarige man uit Borculo aangehouden. Surveillerende agenten troffen de man midden op straat aan. Hij gaat tergend langzaam voor de politiebus lopen. Als de agenten de man op zijn gedrag aanspreken blijkt hij flink onder invloed. Hij heeft ook geen legitimatiebewijs bij zich waarop hij wordt aangehouden. De man begint dan deviant gedrag te vertonen, onder andere door aan de spiegel van de politiebus te trekken, waarop agenten de man de handboeien omdoen. In het politiebureau bleek verder dat de man in de Piusstraat een valse naam had opgegeven. De politie maakt tegen de verdachte proces-verbaal op.

Politie team Noord onderzoekt straatroof

TILBURG: Gisteravond is omstreeks 19.00 uur een 15-jarige jongen het slachtoffer geworden van een straatroof. Het slachtoffer fietste samen met een vriendje over de Tartinistraat waar ze door drie getinte jongens werden aangesproken. De jongens eisen zijn fiets op die het slachtoffer echter niet afgeeft. In een steegje aan de Haydnstraat wordt de jongen door het drietal op zijn rug geslagen en bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De daders nemen zijn fiets mee. Later werd de fiets in de omgeving weer teruggevonden. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld doch de daders niet meer aangetroffen. De politie heeft vanmiddag een uitgebreide aangifte opgenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk / Carel Bouman