Gemeente Schiedam


Groen om de stad: inrichting Zuidrand van start

Begin 2006 start Dienst Landelijk Gebied (DLG) namens de Reconstructiecommissie Midden-Delfland met de inrichting van de Zuidrand. De Zuidrand ligt langs de stadsrand van Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam en bestaat uit de deelgebieden Holiërhoek, Woudhoek, Poldervaart en Akkerdijk-Zuid. De inrichting van dit gebied is de laatste grootschalige maatregel die in het kader van de Reconstructie Midden-Delfland plaatsvindt.

Door herinrichting van de Zuidrand ontstaat een recreatiegebied waarin ruimte is voor natuur: bos wisselt af met (ruig) grasland, moeras en open water. Deze verschillende soorten natuur zijn te bewonderen vanaf wandel- en fietspaden en kano- en ruiterroutes. Het gebied krijgt een verloop van meer intensieve recreatie direct grenzend aan de bebouwing van Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam-Overschie, naar recreatie met een extensief karakter, grenzend aan het open weidegebied. Het bestaande landschap met haar kenmerkende verkavelingspatroon is de basis voor het ontwerp, waarin ook andere cultuurhistorische elementen zoveel mogelijk gehandhaafd blijven.

De uitvoering gaat begin 2006 van start. U kunt vanaf dat moment verschillende werkzaamheden en activiteiten in het gebied zien. Zo vinden er diverse grondwerkzaamheden plaats voor onder meer de aanleg van moeras en open water. Er worden ook bruggen geplaatst en paden aangelegd. Naar verwachting is het gebied over 2 jaar volledig ingericht. Dan ligt er een mooi gebied waar ruimte is voor recreatie en natuur.

Wilt u meer weten over de Zuidrand?

Vanaf 30 september vindt u op twee locaties een informatiestand waar u alles te weten kunt komen over de inrichting van de Zuidrand. Deze locaties zijn: Keet Abtswoude, nabij Abtswoude 44A, Delft (geopend iedere dinsdag tussen 9:30 en 13:00 uur) en Wijkcentrum De Blauwe Brug (geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur).

Daarnaast is er op 3 november van 19.00 tot 22.00 uur een inloopavond in De Blauwe Brug, waar u met vragen terecht kunt bij de medewerkers van de Dienst Landelijk Gebied.

Als u nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Reconstructiecommissie: Dienst Landelijk Gebied, tel. 070-3371326, of via e-mail m.eikelenboom@minlnv.nl.