Gemeente Schiedam


Parkeer niet voor een trottoirafrit

In de stad zijn op veel plaatsen zogeheten trottoirafritjes aangelegd waardoor mensen met een rolstoel, rollator of ander hulpmiddel vanaf het trottoir gemakkelijker de straat kunnen oversteken en daarna weer op het trottoir komen.

In de praktijk blijken echter vele afritten niet bruibaar te zijn omdat er een auto voor wordt geparkeerd. De voetganger is dan gedwongen om een omweg te maken en een andere trottoirafrit te gebruiken, als deze tenminste aanwezig is en vrij van geparkeerde auto's. Of hij of zij moet proberen om zonder afrit op de straat te komen. Maar dat kan met name met een rolstoel of rollator erg moeilijk zijn en zelfs tot gevaarlijke situaties leiden.

Daarom wordt een beroep gedaan op de automobilist om meer rekening te houden met de belangen van de voetganger die gebruik maakt van een hulpmiddel en niet te parkeren voor een trottoirafrit. Wettelijk is het zelfs verboden om voor een dergelijke afrit te parkeren. Men loopt dus kans een bekeuring te krijgen als de auto voor een trottoirafrit wordt geparkeerd.