Gemeente Schiedam


Nieuwe Greenwheelsauto in Schiedam

Het college heeft de realisatie van een nieuwe standplaats met auto van Greenwheels mogelijk gemaakt aan de Buitenhavenweg, langs het water, nabij pand nr 1. Deze standplaats is herkenbaar aan het bord "P- vergunninghouders" met onderbord "autodate greenwheels".

Greenwheels is vanaf 2001 actief in de stad. Na enige tijd op het Emmaplein te hebben gestaan, staat de eerste deelauto al weer geruime tijd op het voorplein van het NS-station Centrum. Als dit plein wordt heringericht zal de auto in de directe omgeving een nieuwe standplaats krijgen. De auto is herkenbaar aan de rode kleur met het Greenwheels-logo.

Gedeeld autogebruik: hoe werkt dat?

Voor iedereen die geen auto heeft, maar wel af en toe een auto nodig heeft is gedeeld autogebruik ideaal. Bij gedeeld autogebruik kunt u een abonnement afsluiten bij een aanbieder, in dit geval Greenwheels, om op ieder gewenst moment een auto te reserveren. Deze auto staat op een vaste parkeerplaats, waar het voertuig opgehaald en weer teruggebracht kan worden. De auto kunt u openen met een chipcard. Onderweg kunt u met een tankpas bij alle benzinestations in Nederland op rekening van Greenwheels tanken. Het aantal uren en kilometers dat u de auto gebruikt wordt geregistreerd. Maandelijks krijgt de abonnementhouder een overzicht van het aantal autoritten en het verschuldigde bedrag.

Het systeem, dat op een groot aantal plaatsen in Nederland wordt gebruikt, kan een bijdrage leveren aan een bewust autogebruik en een uitkomst bieden voor mensen die slechts af en toe een auto nodig hebben. Aanmelden voor gedeeld autogebruik kan via www.greenwheels.nl of via tel. 0900-2.100.100.