Gemeente Schiedam


Jeugdfonds Schiedam

De gemeente Schiedam wil dat kinderen lid kunnen worden van een vereniging en deelnemen aan activiteiten. Schiedammers met een minimuminkomen kunnen daarom gebruik maken van het Jeugdfonds.

Wanneer u kinderen heeft in de leeftijd van 4 tot 18 jaar maakt u vast kosten voor de voetbalvereniging, een zwemabonnement, ballet, bibliotheek, muziekschool, scouting of vakantiekamp. U zult te maken krijgen met kosten voor excursies, schoolkamp, werkweek, schoolreisje of schoolfonds.

Voor wie?
Om voor het Jeugdfonds in aanmerking te komen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

- U woont in Schiedam

- U heeft een minimuminkomen

- U heeft één of meer inwonende kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar;

- U ontvangt kinderbijslag voor dit kind/ deze kinderen;
- Uw (gezamenlijk) vermogen bedraagt niet meer 10.210,-- (voor 2005)

Welk bedrag kunt u ontvangen?
Via het Jeugdfonds kunt u per jaar maximaal 180,-- per kind ontvangen. U kunt tot 31 december uw aanvraag voor 2005 indienen.

Waar moet u zijn?
Als u denkt dat u in aanmerking komt voor het Jeugdfonds, haal dan een folder Jeugdfonds met daaraan een aanvraagformulier op bij:
* Receptie afdeling Werk en de afdeling Inkomen 's Gravelandseweg 567

* Loket Zorg en Welzijn in de Stadswinkel Stadserf 1

Het Jeugdfonds Schiedam wordt uitgevoerd door de afdeling Inkomen. Misschien komt u in aanmerking voor meer regelingen van de afdeling Inkomen. Voor informatie kunt u contact opnemen met één van de medewerkers bijzondere bijstand. Zij zijn van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 uur en 10.00 uur telefonisch te bereiken. Het telefoonnummer is 010 - 2466180.