Gemeente Schiedam


Trouwambtenaar

Yvonne Keeley Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in Schiedam.

Sinds de Grote Markt een opvallende facelift heeft gekregen en het Stadhuis volledig in oude luister is hersteld, is deze plek met recht het historisch hart van Schiedam. Steeds meer bruidsparen kiezen er dan ook voor om elkaar daar in de monumentale trouwzaal het jawoord te geven.

Inmiddels heeft Schiedam er ook een bijzondere Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand bij. Met ingang van 1 november 2005 is mevrouw Paay (beter bekend als Yvonne Keeley) in deze functie benoemd. Yvonne Keeley is onder meer bekend als zangeres ( Star Sisters en de hit "If I Had Words") en vanwege haar presentaties voor radio en tv.

Yvonne Keeley is geboren op de grens van Schiedam/Rotterdam en heeft een belangrijk gedeelte van haar jeugd in de Brandersstad doorgebracht. Het historische karakter van de binnenstad en de prachtige trouwlocatie in het Stadhuis, deden haar besluiten te solliciteren naar de functie in Schiedam. Keeley is nu na Imca Marina de tweede `celebrity trouwambtenaar¿ van Nederland.

Naast Yvonne Keeley bestaat er een vast team Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand. Dit zijn de dames: T.M. Bakker-Janse, W.C. Hupse en M.W. Bruens. Zij voltrekken al enige tijd huwelijken en partnerschapsregistraties in de Gemeente Schiedam. Aanstaand echtparen kunnen hun voorkeur uitspreken voor Yvonne Keeley of een van de andere "trouwambtenaren". Op deze manier probeert Schiedam zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de bruidsparen.