Gemeente Tilburg

10-11-2005
Zelfstandige ondernemer is gebaat bij regionale samenwerking gemeenten

De gemeenten Alphen Chaam, Baarle Nassau, Dongen, Gilze Rijen Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Tilburg en het ISD Middenlangstraat (Loon op Zand, Heusden en Waalwijk) werken samen op het gebied van financiële hulpverlening aan zelfstandigen, zelfstandigen die hun bedrijf willen beëindigen en het begeleiden van startende ondernemers.

In de praktijk blijkt het voor de ondernemer niet altijd duidelijk te zijn waar hij met zijn vragen terecht kan. De regionale samenwerking zorgt voor een identieke werkwijze op het gebied van de financiële hulpverlening aan deze doelgroep. Door middel van een contract wordt dit geformaliseerd. Het doel van het contract is om de positie van de zelfstandige ondernemer te versterken. Het Midden en kleinbedrijf speelt een belangrijke rol in het scheppen van werkgelegenheid.

De officiële ondertekening is verricht door de burgermeesters van de regiogemeenten en vond plaats in het Roze Kasteel van Het Land van Ooit. Alles onder toeziend oog van de Gedienstige Lakei.