Gemeente Kerkrade

10.11.05: Prijswinnares ballonnenwedstrijd Veldhofpark

De ballon van Cindel Schouw (5 jaar) uit het Mgr. Nolensplein te Eygelshoven is het verst gekomen bij de ballonnenwedstrijd tijdens de feestelijke opening van het Veldhofpark.

De ballon legde een afstand af van maar liefst 275 kilometer en landde in het plaatsje Récourt (Frankrijk). Wethouder Hans Bosch (wijkwethouder Kerkrade-Noord) overhandigde aan de vijfjarige Cindel de prijs die zij hierdoor won: een cadeaubon en een dvd met de opname van de eerste uitzending van Buurt TV, waarop de opening van het Veldhofpark in beeld wordt gebracht. Cindel: " Met de cadeaubon ga ik voor mijn broertje en zusje en voor mezelf een cadeautje kopen". De prijsuitreiking vond plaats in de bibliotheek van Eygelshoven. Aanwezig waren ook haar ouders en grootouders, de directie van de 2 basisscholen en de opbouwwerker van Impuls. De leeszaal van de bibliotheek maakt onderdeel uit van het Wijkpunt Kerkrade-Noord. Hier vindt u veel informatie over de ontwikkelingen in uw wijk. Sinds kort staat hier ook een televisietoestel met de mogelijkheid om naar de herhalingen van Buurt TV te kijken.

Opening Veldhofpark

Het heringerichte Veldhofpark werd op zondagmiddag 18 september feestelijk in gebruik genomen.
Bewoners van Eygelshoven wilden een ontmoetingsplaats in de buurt voor jong en oud. In het kader van het wijkgericht werken is de gemeente met omwonenden en mensen die de plek gebruiken aan tafel gaan zitten. Dit heeft geleid tot een herinrichting van het Veldhofpark; er zijn onder meer speeltoestellen en banken geplaatst, paden aangelegd en er is zelfs een Panna-kooi geplaatst. Het Veldhofpark is hierdoor geworden tot een prettige ontmoetingsplaats voor de hele buurt. De gemeente hoopt dat de buurtbewoners, scholen, verenigingen in de toekomst activiteiten gaan organiseren.