Dienstenbond CNV

Wat wil Marius Touwen met Maetis arbo
10-11-2005

Op 8 november jl. hebben wij, CNV Dienstenbond, een gesprek gehad met de nieuwe eigenaar van Maetis arbo, de heer Marius Touwen. Centraal stond de vraag: wat zijn de (toekomst) plannen voor Maetis arbo? Dit is met name van belang om tijdig duidelijk te krijgen of er eventuele personele gevolgen op een korte en/of lange termijn te verwachten zijn.

De heer Touwen gaf aan geen plannen te hebben om de huidige strategie c.q. de koers van Maetis drastisch te willen veranderen. Hij wil wel de komende tijd veel meer duidelijk maken waar Maetis voor staat. Dat kan onder andere door verbetering van communicatie zowel intern als extern. Daarnaast wil hij een antwoord vinden om het weglopen van klanten (dienstverbanden) tegen te gaan. Het komt op hetzelfde neer dat hij de oplossing zoekt in het (waar nodig bijstellen) respectievelijk aanscherpen van het huidige beleid en het veroveren van een groter marktaandeel. Dat zal op een langere termijn er toe moeten leiden dat er eerder sprake is van een toename van personeelsbestand dan andersom.

De CNV Dienstenbond sprak nogmaals zijn zorgen uit omtrent de op korte termijn te verwachten personele gevolgen binnen Maetis arbo. Na het gesprek met de heer Touwen is onze zorg niet verdwenen. Wij houden ons scherp de komende tijd en zullen ieder signaal van onze leden (zoals gebruikelijk) erg serieus nemen.

CAO 2006
Binnenkort zal het CAO-overleg voor 2006 beginnen. Er staan vele gecompliceerde onderwerpen op die CAO-agenda. Hierbij valt te denken aan: (pre)pensioenen, WIA (voorheen WAO), ziektekosten en levensloop. Hierover zullen wij u spoedig (volgende week) apart berichten.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Ahmed Kansouh, bereikbaar per telefoon 010 - 265 11 11 of per e-mail: rotterdam@cnvdibo.nl