Erasmus Universiteit Rotterdam

Efka Additives meest competitieve en innovatieve organisatie

Op donderdag 10 november 2005 heeft Efka Additives de 'Erasmus Award 2005 voor competitieve en innovatieve bedrijven' ontvangen tijdens het congres 'Slim managen & innovatief organiseren'. De producent van additieven voor de verf-, drukinkt- en plastic industrie uit Heerenveen is hiermee uitgeroepen tot de meest competitieve en innovatieve organisatie van Nederland. De jury benoemde Efka Additives tot winnaar op basis van een onderzoek van RSM Erasmus University van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Het Erasmus Strategic Renewal Center van RSM Erasmus University bracht de management- en organisatiekenmerken van de meest innovatieve organisaties in kaart. Het onderzoek - geleid door prof. dr. Henk Volberda, prof. dr. Frans van den Bosch en dr. Justin Jansen - werd mogelijk gemaakt door Eiffel, AWVN, De Unie en RSM Erasmus University.

Op basis van de jaarlijkse Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2005, die onder 9.000 Nederlandse organisaties plaatsvond, werden negen organisaties genomineerd voor de Erasmus Award 2005. De Monitor beoogt managementbenaderingen te vergelijken en organisatiekenmerken te achterhalen die succesvolle innovatie mogelijk maken. Door slim managen en innovatief organiseren kunnen organisaties competenties opbouwen die bijdragen aan de verbetering van de concurrentiepositie.

De jury bestond uit:

* Henk Volberda - RSM Erasmus University;
* Bernard Wientjes - Voorzitter VNO-NCW;

* Louk Hermans - Voorzitter MKB Nederland;
* Herman Wijffels - Voorzitter SER;

* Chris Buijink - DG Ondernemen en Innovatie, ministerie van Economische Zaken.