Universiteit nyenrode

Kaj Storbacka Hoogleraar Account en Sales Management aan Nyenrode

Breukelen, 10 november 2005 - Prof. dr. Kaj Storbacka is benoemd tot Hoogleraar Account en Sales Management aan de Nyenrode Business Universiteit. De leerstoel van Storbacka is ondergebracht bij het Center for Supply Chain Management en wordt ondersteund door de Sales Management Association (SMA).

Prof. dr. Ed Peelen, directeur van het center: 'Nyenrode heeft de laatste jaren veel aandacht geschonken aan Account en Sales Management. Wij denken dat dit vakgebied in de komende jaren voor enorme uitdagingen en een geweldige inhaalslag staat. Sales is een zaak voor de boardroom geworden: de strategie van de belangrijkste klanten bepaalt in hoge mate de strategie van de onderneming. Het binnenhalen of verliezen van grote klanten heeft steeds vaker een enorme impact op bijvoorbeeld het verloop van de beurskoers. De tijd dat sales kon volstaan met het krachtig communiceren van het aanbod is ten einde.'

Aan de Nyenrode Business Universiteit richt een groep professionals en academici zich op dit onderwerp; diverse onderzoeken zijn gestart. Samen met Faust Mertens van By Objectives is een Sales Leadership Masterclass ontwikkeld. Deze opleiding is speciaal bedoeld voor sales professionals die verantwoordelijk zijn voor de meest strategische relaties van een organisatie. Professor Storbacka, Fin van origine en een internationale autoriteit, gaat zich binnen dit team richten op het ontwikkelen van klantgerichte business modellen. Thema's waar Storbacka zich mee bezighoudt zijn onder andere het managen van key accounts, het managen van complexe sales trajecten en het management van cross functionele account teams. Peelen: 'Deze leerstoel geeft ons onderwijs en onderzoek kortom een krachtige impuls.'

Over de SMA-leerstoel
De leerstoel wordt ondersteund door de Sales Management Association (SMA). Doel van de SMA is om het Account en Sales Management verder te professionaliseren en het vak beter op de kaart te zetten. De missie van de SMA-leerstoel is een bijdrage te leveren aan de academische wereld en het bedrijfsleven. Het wil onderzoek en scholing op het vakgebied sales bevorderen, zodat bedrijven hun doelen op het gebied van account en sales management (oftewel verkoop en relatiebeheer) beter en sneller kunnen bereiken.

Over Kaj Storbacka
Kaj Storbacka (leeftijd) studeerde bedrijfskunde aan de Swedish School of Economics and Business Administration, waar hij in 1994 ook promoveerde. Hij is er tevens gastdocent. Storbacka is lid van de Board of Directors van de Strategic Account Management Association in Chicago.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is in 1946 opgericht om mensen met talent en ambitie voor te bereiden op een taak als ondernemende manager in iedere denkbare omgeving. De universiteit biedt onder meer masteropleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Nyenrode wil het (internationale) bedrijfsleven verrijken met innovatieve en ondernemende mensen en ideeën.


- EINDE BERICHT -


Noot voor de redactie (