Politie Gelderland-Zuid

Politieonderzoek gestart naar overvallen fietser

Beuningen 10-11-2005 - (08)

Woensdag rond 20.30 uur werd op de Burgemeester van Suchtelenstraat in Beuningen een 18-jarige Beuningenaar met geweld beroofd van zijn tas. De politie is met een onderzoek gestart.

De 18-jarige jongen fietste over de Burgemeester van Suchtelenstraat, komend vanuit de richting Pieckelaan. Plotseling werd hij van zijn fiets getrokken door een in het zwart gekleed persoon. Een groepje van 7 personen kwam om de jongen heen staan. Hij werd geslagen en geschopt. Nadat de daders de tas van de jongen hadden afgepakt, renden zij weg.

De politie startte meteen met een onderzoek. Agenten zochten de omgeving af. Een deel van de spullen die in de tas zaten werd even later aangetroffen op de Meerkoetlaan en in de brandgang tussen de Meerkoetlaan en de Fazantlaan. De Technische Recherche heeft inmiddels sporenonderzoek verricht en er is een buurtonderzoek gedaan.

Van een van de daders is het volgende signalement bekend:
* Een blanke jongen

* Normaal postuur

* Kort, rossig haar

* Sproeten

* Lengte ongeveer 1.70 m

* Leeftijd geschat op 16 jaar

* De jongen droeg een zwarte jogging trui met capuchon en met witte letters

De politie vraagt getuigen van de overval op het fietspad op de Burgemeester van Suchtelenstraat of mensen die aanwijzingen kunnen geven over de dader(s) om contact op te nemen met het politieteam Beuningen op 0900-8844. Ook kan anoniem informatie worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.