Openbaar Ministerie

Persberichten
Parket Roermond, 10 november 2005

Sociale zekerheidsfraude

Door de sociale recherche Limburg-Noord werd onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek ingesteld i.v.m. sociale zekerheidsfraude.

Uit het ingestelde onderzoek is gebleken dat een 36-jarige vrouw uit Grubbenvorst heeft verzwegen dat zij vanaf begin 2003 heeft samengewoond met een 38-jarige man. Deze man eveneens uit Grubbenvorst had zelfstandige inkomsten. De vrouw heeft sinds 1999 een bijstanduitkering van de sociale dienst van respectievelijk de gemeente Grubbenvorst en de gemeente Horst aan de Maas ontvangen.

Door dit te verzwijgen werd de sociale dienst van de gemeente Horst aan de Maas voor een bedrag van ongeveer 31.000,- benadeeld.

De uitkering van de 36-jarige vrouw werd met onmiddellijke ingang beëindigd en de ten onrechte genoten uitkering zal van betrokkenen worden teruggevorderd.

Beide verdachten zijn op 26 oktober aangehouden en in hun woningen vond een doorzoeking plaats. Tegen de verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens neemt het Openbaar Ministerie een beslissing over de vervolging.