Gemeente Breda

Wethouder Oomen heeft nieuw contract stadsmeubilair ondertekend

Wethouder A.J.G. Oomen heeft op donderdag 10 november, samen met de algemeen directeur van JCDecaux, de heer R.M. Witzel, het nieuwe contract voor stadsmeubilair ondertekend

Onder stadsmeubilair wordt verstaan wachthuisjes bij openbaar vervoerhaltes (abri's), reclameborden (mupi's), urinoirs en stadsplattegronden.

De ondertekening vond om 16.00 uur plaats in de collegekamer van het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan 10 in Breda.

Het nieuwe contract is opgesteld om goed in te kunnen spelen op ontwikkelingen in het openbaar vervoer, om uniformiteit te bewerkstelligen en om meer flexibiliteit bij plaatsen en uitbreiden van meubilair in te bouwen.

HOV

In verband met de ontwikkelingen op het gebied van Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) in samenwerking met omringende gemeenten, is uitbreiding en aanpassing van het stadsmeubilair noodzakelijk. Het nieuwe contract biedt de mogelijkheid om op termijn in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en heeft de positie van de gemeente Breda versterkt, zowel juridisch als financieel. Daarnaast is nu ook het stadsmeubilair in de dorpskernen opgenomen in de overeenkomst.

Nieuw contract

Het nieuwe contract biedt onder andere het plaatsen van extra stadsplattegronden, extra verzinkbare urinoirs en 26 extra busabri's, waarvan 16 bij de HOV-haltes. De bestaande Abri's worden vanaf 2010 vervangen.

Daarnaast is de mogelijkheid opgenomen om in de toekomst op invalswegen ICT-zuilen met een internetverbinding voor route-informatie en informatie over het openbaar vervoer te plaatsen.

Exploitatiecontract

De gemeente Breda was in 1989 één van de eerste gemeenten die een volledig exploitatiecontract met JCDecaux, destijds Publex, ondertekende voor het leveren, plaatsen en onderhouden van abri's, openbare toiletten en reclame- en informatiezuilen.

De ontwikkelingen in het openbaar vervoer, maar ook in andere Publieke Voorzieningen hebben ertoe geleid dat dit contract met 20 jaar wordt verlengd. De looptijd is afgestemd op de levensduur van het meubilair.

Breda, 10 november 2005