Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Programma Brainport Event 2005

Discussiëren over creativiteit en economie in Brainport Eindhoven

Het programma voor Brainport Event Regio Eindhoven 2005 - 10 november aanstaande - is bekend. Naast bekende sprekers als Floris van Bommel, Thom Aussems, Charles Esche, Gerard Meulensteen en Hans Mommaas zullen onder meer de gedeputeerden Onno Hoes (Noord-Brabant) en Martin Eurlings (Limburg) aanschuiven in een discussie met econoom Richard Florida. Laatstgenoemde geeft ook een lezing gericht op Eindhoven. Verder biedt de Eindhovense wethouder Mary-Ann Schreurs het programma 'Design in Brainport Eindhoven' aan. Brainport Event Regio Eindhoven vindt plaats in het Klokgebouw van Strijp S i Eindhoven.

Brainport Eindhoven is een titel die recht doet aan de positie die de regio Eindhoven / Zuidoost-Brabant inneemt op het gebied van toptechnologie en kennisindustrie in Nederland. Stichting Brainport Event Regio Eindhoven wil de titel extra kracht bijzetten. Doel is Eindhoven internationaal te profileren als toptechnologie regio van Europa. Onder meer door het op technologisch en innovatief gebied te stimuleren en te promoten. Bewustwording hoort daar ook bij, overtuiging van de eigen kracht. Daarin moet bijvoorbeeld het evenement van 10 november aanstaande bijdragen.

Zowel de sprekers in het ochtend- als het middagprogramma zullen zich concentreren op creativiteit en ondernemen. 's Middags zal prof. dr. Richard Florida zijn opwachting maken met een lezing. Hij ontwikkelde en onderbouwde de theorie dat economie en creativiteit onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. "Steden die Talent, Technologie en Tolerantie weten te combineren, hebben d grootste potentie. En menselijke creativiteit is dé motor van economische groei in de 21ste eeuw", aldus Florida.

Muzikaal intermezzo
Het International Music Master Program verbindt zich aan het Brainport Event door een korte muzikale verrassing te verzorgen voorafgaand aan de lezing van Richard Florida. Een inspirerend intermezzo tijdens de lunch op een dag vol interessante voordrachten.

Aan het einde van het programma overhandigt Mary-Ann Schreurs (wethouder Design gemeente Eindhoven) het programma 'Design in Brainport Eindhoven'.

Het programma van Brainport Event Regio Eindhoven start om 08.30 uur. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via de website http://www.brainportevent.com. Daar kunt u ook terecht voor meer informatie. Brainport Event Regio Eindhoven wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van: geeente Eindhoven, Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), Fontys Hogescholen, provincie Noord-Brabant, provincie Limburg, VolkerWessels, ABN AMRO, Heras, High Tech Campus, Philips en PricewaterhouseCoopers.