Gemeente Urk

Domineesweg donderdag 10 november weer open

DOMINEESWEG DONDERDAG OPEN MET NIEUWE ROTONDES AAN DE A6

Het is allemaal sneller dan verwacht afgerond. Donderdag 10 november gaan tussen 16.00 en 16.30 uur de Domineesweg, inclusief alle op- en afritten weer open voor al het verkeer. Alle omleidingen en afsluitingen zijn dan niet meer aan de orde. Wel zal in de weken hierna nog worden gewerkt om het een en ander netjes af te ronden. Donderdagmiddag om 14.00 uur worden de twee gloednieuwe rotondes aan de A6 officieel geopend door een gezelschap van de Provincie Flevoland en de Gemeente Urk. Daarna mag al het verkeer weer volop gebruik maken van de weg.

Werken aan de weg: werken aan kwaliteit
De werkzaamheden om en op Urk verlopen voorspoedig. Het komende jaar werkt de Gemeente Urk nog hard aan het project: Verbetering Hoofdroute structuur en bereikbaarheid Zwolsehoek. Dinsdag 8 november vindt de officiële start van de werkzaamheden plaats aan de Hoofdroute door bedrijventerrein Zwolsehoek. De route zorgt voor een betere verkeersveiligheid en toegankelijkheid van het bedrijventerrein. De werkzaamheden zullen beginnen aan het Marsdiep.

Verbeteringen na wegwerkzaamheden
Andere verbeteringen die op de planning staan, is de aanleg van een beweegbare fietsbrug over de Urkervaart. Dit project is in uitvoering van november 2005 tot ongeveer juli 2006. Fietsers kunnen daarna voortaan rechtstreeks vanuit het Urkerhard naar het bedrijventerrein Zwolsehoek fietsen.

Rotonde aan de Meep
Ook de rotonde en de reconstructie van de Meep komen in het zicht. Waar nu nog de stoplichten staan, verrijst straks een rotonde die het verkeer een goede doorstroom zal geven. De Meep wordt in zijn geheel geasfalteerd tot aan de Domineesweg. De start van deze wegwerkzaamheden begint medio januari 2006 en duurt ongeveer tot juli 2006.

Rotonde Ransuil
Verder wordt ook de Ransuil tot aan de rotonde weer opgeknapt. De weg wordt opnieuw aangelegd en de rotonde wordt gereconstrueerd. Dit project staat gepland volgend najaar. Te zijner tijd wordt iedereen weer hierover ingelicht. De Gemeente Urk werkt aan een toegankelijk Urk en alle werkzaamheden zullen gefaseerd plaatsvinden met zo min mogelijk verkeershinder. Uiteindelijk is al het werken aan de weg, werken aan kwaliteit.