Verbond van Verzekeraars

Jongeren verwachten veel, maar denken niet goed na

Jongeren willen graag rond hun zestigste stoppen met werken. Toch heeft zon driekwart zich nog nooit actief beziggehouden met de vraag waar ze later van gaan leven. Het merendeel verwacht zeventig procent van het eind- of middelloon te ontvangen, maar de meesten weten niet wat zij aan premie betalen. En als ze het denken te weten, schatten ze de premie veel te laag in. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van de Stichting Pensioenkijker.nl onlangs door CNV Jongeren is uitgevoerd.

Het past kennelijk bij jongeren om te zeggen: nu even niet. Op onze vraag wanneer dan wél, scoort het antwoord bij pensionering het hoogst. Als je echter zulke hoge verwachtingen hebt van je pensioen en rekent op zeventig procent, dan is dat echt te laat, aldus Elske ter Veld, voorzitter van de Stichting Pensioenkijker.nl. Om het pensioenbewustzijn onder jongeren te vergroten, is de Pensioenkijker vorige week de campagne Breng de toekomst dichterbij gestart.

Bewuste keuzes
Via radiocommercials, 15.000 sms-jes naar 25-jarigen, een prijsvraag waarvan de winnaar bekend wordt gemaakt in het radioprogramma van Robert Jensen op Yorin FM, en een futuristische website, www.futuremail.com.mx wordt geprobeerd jongeren pensioenbewuster te maken. Ter Veld: De actie is bewust gericht op 25-jarigen die nog zon veertig jaar werken voor de boeg hebben. Hen kunnen we hopelijk nog stimuleren bewuste keuzes te maken voor later. Onder het motto Breng de toekomst dichterbij wordt jongeren gewezen op de wereld van 2045, die ze overigens voor een groot deel zelf moeten vormgeven.

Verzekerd!, november 2005